Vedení klubu totiž oslovilo vedení okolních mateřinek, které tuto novinku kvitovaly s povděkem. Do vzkvétajícího areálu na Branišovské ulici se tak se svými malými svěřenci vypraví mateřské školy Větrná, Jana Opletala, Oskara Nedbala a Emy Destinové.

„Jsem rád, že jsme se domluvili. Nová hřiště jsme budovali s tím, aby byla co nejvíce využívána a sportovali na nich nejen členové našeho klubu, ale také co nejširší veřejnost. Dětské hřiště je pro školky naprosto ideální,“ je přesvědčen předseda Sportovního klubu Pedagog Přemysl Horák.

Odezva ze strany mateřských školek je také vesměs pozitivní. „Hřiště je nové a krásné, moc se nám líbí,“ přikyvuje ředitelka mateřské školy Jana Opletala Hana Lafatová. „Ze strany Pedagogu je to výborná myšlenka, že se hřiště využije i během dopoledních hodin, kdy by tam jinak asi nikdo nechodil,“ dodává.

O sportování je prý mezi dětmi velký zájem. „Snažíme se naše děti vést k pohybu a jim se to líbí. Máme sice velkou zahradu, ale hřiště bude zase něco jiného. Už se tam těšíme,“ ujišťuje maminka vyhlášeného kanonýra Davida Lafaty. „Spolupracujeme s Dynamem, naši předškoláci chodí bruslit, teď jsme se domluvili i s Pedagogem,“ vypočítává sportovní aktivity.

Každý den od osmi do patnácti hodin bude víceúčelové hřiště na Branišovské ulici k dispozici školám a školkám, od patnácti hodin až do setmění poté bude otevřené pro veřejnost.