Jak moc si posledních šesti medailí vážíš?
Vážím si jich úplně nejvíc, protože jsem je získal na mistrovství České republiky, což je v podstatě vrchol sezony 
v kategorii starších žáků, kde se sejde pouze čtyřiadvacet nejlepších plavců z celé České republiky. A konkurence je obrovská.

Jde o tvůj největší dosavadní úspěch?
Ano. Nejsou to sice první medaile z českého mistrovství, ale vyhrát pět individuálních závodů, a jednou být třetí na republikové úrovni, je pro mě obrovský úspěch.

Která z medailí je nejcennější?
Vážím si každé medaile, ale největší radost mám z vítězství na 200 metrů polohový závod, protože jsem nečekal, že bych mohl vyhrát. Je to závod, ve kterém se plavou všechny čtyři plavecké způsoby a moc mě potěšilo, že jsem udržel náskok na, pro mě nejslabším, prsařském úseku.

Jaké máš před sebou další cíle?
Dále se zlepšovat a pokusit se prosadit v juniorské plavecké reprezentaci.

Kdy jsi začal s plaváním a kdo tě k němu přivedl?
Rodiče říkají, že jsem plaval dříve, než jsem se naučil chodit. S pravidelným plaváním jsem začal asi od necelých pěti let. Starší sestra závodně plavala a její tréninky jsem trávil s mamkou na galerii píseckého bazénu, 
a jakmile jsem trochu povyrostl, plavání byla jasná volba. V mém prvním klubu Triatlon Team Tálín Písek jsem dostal od trenéra a trenérek výborný základ, 
na který jsme navázali v Plaveckém klubu Písek se současným trenérem Michalem Walterem.

Čím tě plavání naplňuje?
Narodil jsem se ve znamení Ryb, takže nevím, jestli je to tím (směje se), ale ve vodě se cítím volně a přirozeně. Stále mě to baví a je to pro mě příjemný a přirozený způsob odpočinku od školy, protože kolem plavání se sešla úžasná parta lidí a kamarádů, se kterými se užije plno legrace.

Daří se plavání skloubit se školou?
Chodím druhým rokem na šestileté francouzské gymnázium v Písku a také se ho budu snažit úspěšně dokončit. Myslím, že podmínky pro závodní plavání jsou v Písku docela dobré a také díky pochopení školy se mi zatím daří skloubit výuku a případné účasti na různých soustředěních.

Jaké máš sny, kterých bys chtěl v plavání dosáhnout?
Rád bych se proplaval 
na nějaké velké mezinárodní závody.

Získané medaile

Zlato:
100m a 200m polohový závod, 100m a 50m volný způsob, 100m delfín

Bronz:
200m volný způsob