Nejblíže má k ovládnutí dlouhodobé soutěže a postupu do baráže úřadující šampión písecký HC ŠD. Mistři přivítali na úvod jarní části Zliv, která možná trochu překvapivě bojuje o nejvyšší příčky. Však také v prvním vzájemném utkání dokázala písecký tým na svém hřišti porazit 5:2 a připravila mu první porážku v sezóně.

Hlasujte v anketách o sportovní hvězdu a nejoblíbenější sportovní klub čtenářů Píseckého deníku.
ANKETA: Zvolte Nejoblíbenější sportovní klub čtenářů Píseckého deníku



V lehce slunečném, ale dosti mrazivém nedělním dopoledni se týmy dostávaly do tempa pomalu. Zlivi mohla pomoci rychlá přesilová hra z úvodní minuty zápasu, kterou ale nedokázali zužitkovat. Naopak gólové radosti se dočkali domácí necelou půl minutu po jejím skončení. Habart na konci 3. minuty zaskočil Veselého v brance hostí nenápadnou backhendovou střelou – 1:0. Písečtí převzali iniciativu a hnali se za dalším gólem. V čase 5:00 posunul Habart míček za modrou na Tajbla a písecký obránce vymetl nechytatelnou střelou všechny pavučiny Veselého brány – 2:0. Smíšek domácí kabiny se radoval z první branky v dresu Švantláku. Ta ho asi namlsala a byl stále nebezpečím pro hostující obranu. Ve 12. minutě zakončil spolupráci Habarta s Kabelem a přidal svoji druhou branku – 3:0.

Prostřední část ale nabídla jiný obrázek. Hosté začali souboje více dohrávat a využili polevení v tempu domácích hráčů. Několikrát se musel zaskvět Fišer v brance Švantláku, aby zastavil střelecké pokusy hostů. Jediná branka této třetiny skončila opět v bráně Zlivi. Ve 27. minutě dobře zavřel druhý útok domácích hostující hráče v jejich třetině, Volf s Rychlíkem ustáli ataky obránců a druhý jmenovaný přetavil snažení do gólové střely – 4:0.

O vítězi nebylo před poslední částí již potřeba přemýšlet. Přesto Zliv nic nevypouštěla a neustále se snažila o úspěšnou gólovou radost. Udeřilo však opět na druhé straně, když ve 38. minutě tvrdě od modré vypálil Lukáš Volf, využil clonících hráčů před Veselým a přesně trefil k tyči – 5:0. O minutu později se proti svému mateřskému týmu prosadil také reprezentant Šperl – 6:0. Za další minutu se už dočkali konečně i hosté. Ve vlastním oslabení se do brejku pustili Masař s Řimnáčem a druhý jmenovaný se trefil přesně pod horní tyčku Fišerovy brány – 6:1. Poslední slovo si vzal půl minuty před koncem znovu Volf, který uzavřel střelecký účet utkání – 7:1.

HC ŠD Písek – HBC Zliv 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Habart (Šperl, Přibyl), 5. Tajbl (Habart), 12. Tajbl (Habart, Kabele), 27. Rychlík (Volf, Zábranský), 38. Volf (Přibyl, Zábranský), 39. Šperl (Hromádka, Habart), 45. Volf (Zábranský) – 40. Řimnáč (Masař).

Hlasujte v anketách o sportovní hvězdu a nejoblíbenější sportovní klub čtenářů Píseckého deníku.
ANKETA: Zvolte Sportovní hvězdu čtenářů Píseckého deníku



Střely: 40:36, Vyloučení: 3:6, Využití: 1:0, V oslabení: 0:1, Počet diváků: 5.

Sestava HC ŠD Písek: Fišer – Šperl, Tajbl, Přibyl, Pelc – Hromádka, Kabele, Habart – Mergl, Volf L., Zábranský, Rychlík.

Obránce HC ŠD Kamil Tajbl po utkání řekl: „Jsme rádi za další tři body a úspěšný vstup do jarní části. Mám samozřejmě radost i z gólů, čekání už bylo docela dlouhé. Sice mě to bude něco stát do klubové kasy, ale aspoň nebudu muset poslouchat poznámky spoluhráčů.“

V dalším kole se HC ŠD opět představí v domácí Orange aréně. Tentokrát bude hostit v neděli 4. března od 14 hodin českobudějovický Pedagog, který je na 4. místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na dvojici Suchdol, Blatná, na Švantlák ztrácí již bodů jedenáct.

Václav Pelc