Turnaje se zúčastnilo celkem 100 závodníků celkem z osmi  oddílů, turnaj je zařazen do NTLM  (národní ligy talentované  mládeže), kde se počítají jednotlivé úspěchy a body ze závodů.

Nejlepší závodníci z ČR se zúčastní slavnostního vyhlášení a je jim případně navržena možnost účasti v národním týmu taekwonda. Protivínský  klub má již dvě šampionky této ligy, a to Zuzanu Doubkovou a dvojnásobnou vítězku Adélu Kubičkovou.

Z protivínského oddílu se letošního ročníku zúčastnili i ti nejmenší závodníci, kteří si teprve vyzkoušeli, co to znamená stát na tatami a bojovat se soupeřem.

Všichni závodníci bojovali ze všech sil a dali do zápasu úplně všechny své síly a dovednosti. Někdy uronili i slzičky, ale nakonec se všichni dobře umístili. Protivínský oddíl pak v konečném součtu bodů obsadil krásné druhé místo.

Velké poděkování za přípravu a organizaci závodů patří rodičům závodníků. Na organizaci Protivín Cupu se rovněž podílely město Protivín, Konabo, AG Blatná, OM Protivín, truhlářství Třeštík, pekárna Klas Protivín a pivovar Platan Protivín.

Již nyní se všichni těší na další ročník tohoto klání v Protivíně. Pokud má někdo  zájem vidět, jak jsou děti přitaekwondo šikovné, trénují v pondělí a ve středu vždy od 15.30 hodin ve sportovní hale. Rádi uvítáme nové zájemce o tento úspěšný olympijský sport v Protivíně.

Výsledky protivínských závodníků:

1. místo: Jana Roušalová,  Marcela Kalná, Martina Babáková.

2. místo: Jan Eliášek, Jaroslav Korbel, Zuzana Doubková, Ondřej Batista.

3. místo: Veronika Kropáčková, Martin Jekl, František Strnad, Jaroslav Šídlo.

4. místo: Lukáš Martinovský, Filip Chalupský, Štěpán Král, Adam Kropáček, Ondřej Matoušek, Lukáš Kajer, Patrik Pišinger a Vendula Zemanová.

MILAN ZOBAL