Na jih Čech nakonec dorazilo jen 85 jezdců. „Je znát, že už se blíží konec sezony. Závodů je hodně. Kromě mistrovství republiky se u nás jezdí ještě Pohár Autoklubu a Moravský pohár. Na jezdcích je cítit únava," všiml si Kudrle.

Týden před mistrovským závodem se jel v Písku právě Pohár Autoklubu. „Není šťastné, když týden před mistrákem organizuje jiný subjekt závod na trati, kterou si pronajme. To není dobré," kroutí hlavou Kudrle

Slabší jezdecká účast ho zklamala. „Bylo tady nejméně závodníků za posledních deset let. Přitom nároky na přípravu a zabezpečení závodu jsou stejné, jak kdyby tady startoval dvojnásobný počet účastníků. Měli jsme plné počty traťových i technických komisařů. Prostě všechno tak, jak má být. Závod ale bohužel skončí ekonomickou ztrátou, se kterou se budeme muset vyrovnat," je si vědom. „Předpokládali jsme, že přijede alespoň stovka jezdců, jako tomu bylo na posledních závodech."

Šampionát navštívil také písecký místostarosta Josef Knot. „Líbilo se mu tady a věřím, že nám město pomůže především při úpravě areálu. Pokud se totiž zrovna nejedou závody, tak ho písecká veřejnost využívá jako pěší zónu," vysvětluje. „Pomáhá nám Autoklub České republiky, ale větší pomoc z města bychom uvítali," připustí.

Sezona na Hradišti však ještě nekončí. Za týden se v Písku představí při svém mistrovství republiky malé motocykly. „Ve hře je účast také maďarských a slovenských jezdců, takže startovní pole by mělo být nejen početné, ale i kvalitní," těší se zkušený funkcionář.

O prvním říjnovém víkendu bude autodrom na Hradišti dějiště kartingové akademie. „Bude to dvoudenní akce pro mladé zájemce o motokárový sport. Všechno bude zabezpečené. Budou tady nejen trenéři, ale také třeba lékař nebo dietolog. Všechno bude komplexně nachystané pro ty, kteří mají vážný zájem o tento atraktivní sport. Zajištěna bude i prezentace kartingu pro veřejnost, která se přijde podívat," informuje Václav Kudrle.

Šéf píseckého klubu už spřádá také velké plány pro příští rok. „Rádi bychom uspořádali dva závody mistrovství republiky motokár a k tomu další dvě pohárová klání. Dva závody silničních motocyklů a alespoň jeden závod v supermotu. Dále jeden až dva závody rakouského šampionátu motokár," nastiňuje své představy pro další sezonu.