Od úvodu prvního utkání se hosté pustili do Prachatických s vervou a hned ve 2. minutě otevřeli skóre – o chvíli později však domácí reagovali. Ve vyrovnaném duchu se pokračovalo až do 18. minuty, kdy z nerozhodného stavu 2:2 postupně Písečtí třemi brankami odskočili. Horalové ještě vykřesali jiskřičku naděje, když korigovali na 3:5, ale následující hostující kanonáda určila jednoznačného vítěze.

1. zápas HBC Prachatice - HC ŠD Písek 3:10 (1:2, 2:3, 0:5).
Branky HC ŠD Písek: Pechlát 2, Novotný 2, M. Hnyk 2, Šimůnek, Čapek, Hrnečková, Muchl.

Písecké Sokolky si poradily s Pražankami z Kobylis.
Házenkářské béčko Písku porazilo Kobylisy

Do druhého utkání vstoupili Prachatičtí na střídačce i s trenérem Valentou, který na své hráče působil jako živá voda. Domácích bylo najednou plné hřiště a hosté tahali za kratší konec provazu. Skóre se poprvé měnilo v 9. minutě a radovali se domácí. Hosté však ještě do přestávky vyrovnali. Scénář odvety pak začal připomínat první duel, pouze v opačném gardu. Tentokrát o dvě branky odskočily Prachatice a Švantlák musel dotahovat. To se hráčům Písku podařilo a o výsledku musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté, kteří se tak mohli radovat z druhé výhry.

Smutnou tečkou 1. utkání byla událost, která vyděsila nejen píseckou střídačku. Zkolaboval na ní totiž Jan Tampier, kterého odvezla záchranná služba do místní nemocnice."Doufáme, že bude brzy v pořádku a vrátí se mezi nás. Přejeme mu brzké uzdravení," vzkazuje kouč Písku Vít Čapek.


HBC Prachatice - HC ŠD Písek 3:4 sn (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1).
Branky HC ŠD Písek: Pechlát 2, Novotný. Rozhodující nájezd M. Hnyk.

Sestava HC ŠD Písek : Bauš - Beličková, Kroupa, Hokr, Š. Hnyk, Sýkora, Tampier, Čapek, Šimůnek, Muchl, Pechlát, Novotný, M. Hnyk, Hrnečková.

Trenér HC ŠD Písek Vít Čapek zhodnotil pro Deník vystoupení v Prachaticích: „V prvním utkání jsme dominovali, a to zejména v poslední třetině, kdy jsme ještě hodně dalších šancí nevyužili. Stínem zápasu bylo, že jsme ztratili Honzu Tampiera. Do druhého utkání vstoupili domácí jako vyměnění. Bylo jich najednou plné hřiště a jejich pohyb nám dělal problémy. Cením si toho, že jsme ani za nepříznivého stavu nepřestali hrát a utkání dotáhli do vítězného konce. Za to zaslouží tým pochvalu.“