A společně se svými závodnicemi sbírají úspěchy. Mistrovství Eropy mažoretek NBTA se konalo v Itálii.

Už tradičně se na soutěž nominovaly z českobudějovického klubu Starlette děvčata Alexandra Vaněčková a Veronika Kadlecová. Soutěžily v disciplínách Solo Showtwirl. „To je sólo s hůlkou a rekvizitami,“ vysvětlují.

Dvanáctiletá Saša Vaněčková letos soutěžila poprvé v kategorii Junior mladší.

„Na startovní listině bylo sedmnáct soupeřek ze států západní Evropy.“ Porotu zaujala jak tématem z filmu La La Land, tak především svým uměním s hůlkou.

Získala titul druhý vicemistr Evropy 2019.

„Je to zatím největší sportovní úspěch.“

Veronika Kadlecová stála před nelehkou úlohou. Obhajovala pošesté titul mistryně Evropy. „Soutěžila v nejvíce obsazené kategorii Senior, v ní soupeřilo celkem čtyřiadvacet závodnic,“ vysvětluje.

Konkurence byla velmi kvalitní hned z několika důvodů.

„Většina soupeřek je z řad twirlingu, to znamená, že děvčata, a jeden chlapec, bravurně ovládají twirlingové prvky s hůlkou.“

Českobudějovická twirlerka si vymyslela téma Cirkus iluzí a optických klamů (Cirque des Illusions). Porotu nadchla nejen svým cvičením s hůlkou, ale rovněž velkou stříbrnou konstrukcí. „Aplaus byl nezapomenutelný.“

Porota ocenila vystoupení nejvyššími body, tím získala náskok před soupeřkami z Chorvatska, V. Británie, Nizozemska…

Talentovaná Jihočeška navázala na své předchozí úspěchy, také tentokrát se stala nejlepší Evropankou ve své náročné disciplíně.

„Děvčatům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu,“ vzkazuje trenérka Věra prostřednictvím Deníku. „Teď se budou Saša společně s ostatními děvčaty z klubu pod vedením Veroniky připravovat na prosincové mistrovství České republiky v twirlingu, na národní pohár a budou bojovat o nominaci na MS.