V sobotním programu nejprve startoval milevský Štěpán Pokorný ve skoku dalekém a do samotného závodu šel s nadějným výkonem na finálovou osmičku. Do závodu nastoupilo šestnáct nejlepších juniorů naší republiky. Milevský dálkař se startovním číslem 535 svou soutěž zahájil úvodním pokusem dlouhým 643 cm a po úvodních pokusech byl pátý. Druhý pokus přešlápl a v pořadí klesl Štěpán na sedmé místo. Třetí pokus stál opravdu zato, když dolétl na značku 657 cm, stále však byl sedmý. Tímto pokusem si vybojoval osmičlenné finále a tím i možnost dalších třech pokusů. Čtvrtý pokus měl stejnou délku jako první, tedy 643 cm, v pořadí byl stále sedmý. Pátý pokus milevského dálkaře byl 660 cm a znamenal nejlepší letošní výkon Pokorného a posun na šesté místo. Posledním pokusem skočil Pokorný pouze 642 cm a opět spadl na sedmé místo. Milevský dálkař tak vybojoval sedmé místo v republice.

Ještě tentýž den si Pokorný zaběhl 60 m. Startoval v sedmé dráze prvního rozběhu a v cíli byl na čtvrtém místě v novém osobním rekordu 7,15 sec., svůj "osobák" překonal o jedinou setinu. Tento výkon však neznamenal postup do osmičlenného finále a v celkovém pořadí obsadil milevský atlet třinácté místo v ČR z 23 startujících sprinterů.

Táborská radost na Zličíně (s č. 11 dvougólový útočník Emanuel Tolno).
Táborsko si v přípravě zajistilo skalp druholigového Sokolova

Nedělní program obsahoval i skok do výšky juniorů a znamenal pro milevskou atletiku dělené 11.-13. místo Pokorného, když skočil 180 cm. Závod začal na výšce 180 cm, kterou zdolal na první pokus. Další postupnou výšku 185 cm však již nezdolal. V závodě startovalo celkem 15 skokanů.

Basketbalisté slavného klubu FC Barcelona se stali vítězi prestižního turnaje Young Guns GBA Invitational, který se konal na jihu Čech. Na cestě za triumfem porazili i jindřichohradeckou GBA 96:81.
Písek porazila pouze Barcelona, Hradec skončil šestý

V sobotním programu juniorek absolvovala skok vysoký i bývalá milevská atletka Julie Kotalíková, která startovala na HMČR v dresu TJ VS Tábor. Mezi šestnácti nejlepšími juniorkami ČR skočila svou základní výšku 158 cm na první pokus. Podobně zdolala i 163 cm a tím si vyrovnala svůj nejlepší letošní halový výkon. Na výšce 167 cm však již neuspěla a v konečném pořadí se dělila o 6.-7. místo v ČR.

Autor: Josef Fuka