V družstvu mužů TJ Slavoj Stará Boleslav opět hostoval také bývalý chyšecký atlet Pavel Gocala, dnes člen SK Čéčova ČB. Věkem ještě žák si vyzkoušel svou rychlost v soubojích s prvoligovými muži.

Ve druhém rozběhu na 100 m mužů doběhl čtvrtý a časem 11,46 sek. postoupil do finále B. Ve finálovém běhu B byl pátý a celkově skončil jedenáctý.

Časem 11,32 sek. si vytvořil  nový osobní rekord a zároveň zaběhl nejlepší žákovský čas   v ČR podle průběžných republikových tabulek ČAS.

Současný nejlepší žákovský běžec ČR startoval i na dvojnásobné sprinterské trati.  Ve třetím rozběhu na 200 m mužů skončil třetí v čase 22,88 sek., což opět znamenalo  osobní rekord a v současné době znovu nejlepší čas v průběžných republikových tabulkách ČAS v žákovské kategorii.

Bývalý chyšecký atlet tak svými výkony přispěl k celkovému sedmému místu družstvu TJ Slavoj Stará Boleslav, které získalo 79,50 b.
V družstvu žen oddílu TJ VS  Tábor startovaly bývalé milevské atletky, dnes už členky táborského oddílu.

V trojskoku žen závodily  juniorky Karolina Černá a Kateřina Kašparová. Lépe se dařilo Kateřině, která obsadila třetí místo a vytvořila si nový osobní rekord výkonem 11,89 m.

Tímto skokem se zařadila na dělené 1. – 2. místo v průběžných juniorských tabulkách ČR. Na pátém místě skončila Karolina výkonem 11,20 m.

Kašparová rovněž absolvovala první rozběh na 100 m žen, časem 13,11 sek. skončila na čtvrtém místě a postoupila do finále B. V něm obsadila páté místo (celkově jedenácté) v čase 13,29 sek.

V této disciplíně rovněž startovala i Adéla Záhorová, věkem ještě žákyně, která v prvním rozběhu na 100 m žen obsadila druhé místo a časem 12,68 sek. postoupila do finále A. Vytvořila si nový osobní rekord a zařadila se na čtvrté místo v průběžných republikových tabulkách ČAS v žákovské kategorii. Ve finálovém běhu A obsadila celkové páté místo v čase 12,81 sek.

Nadějná atletka také startovala ve skoku dalekém, v něm obsadila páté místo a dosáhla nového osobního rekordu 543 cm. Ten je v průběžných republikových tabulkách čtvrtým až pátým nejlepším žákovským výkonem v ČR.

Na stometrové trati žen se také představila Karolina Černá, která ve třetím rozběhu obsadila čtvrté místo a časem 13,04 sek. postoupila do finále B. V něm obsadila znovu čtvrté místo časem 13,12 sek. a celkově skončila na desáté příčce.

Kašparová a Černá ještě běžely štafetu na 4 x 100 m žen, která  v prvním rozběhu skončila na šestém místě v čase 51,26 sek. a celkově obsadila sedmé místo.

V družstvu žen TJ VS Tábor také hostovala Valerie Soukupová z oddílu Atletika Písek, která v běhu na 1500 m  skončila na pátém místě v čase 4:52,50 min. (24. místo v tabulkách žen v ČR).

V běhu na 5000 m obsadila Soukupová druhé místo časem 17:53,55 min., což  je v současných tabulkách žen jedenácté místo v ČR.
Obě bývalé milevské atletky a písecká vytrvalkyně svými dosaženými výkony a získanými body přispěly k celkovému čtvrtému místu družstva TJ VS Tábor, které vybojovalo 135,5 bodů.

JOSEF FUKA