Jihočešky se musely obejít bez zraněných opor Jasanské, Březinové a Rytířové a stále jim chybí i Plucarová, takže příležitost poprvé dostala dorostenka V. Hauserová.

Domácí tým zvládl nástup do obou poločasů a dokázal si vypracovat až šestibrankový náskok. Bohužel, ani v jednom dějství jej neudržel a dovolil soupeřkám manko stáhnout. V tom prvním Velké Meziříčí dokázalo vyrovnat, ve druhém už ne, ale závěr hodně zdramatizovalo.

Iva Jonová, trenérka J. Hradce: „Holky chválím především za to, že utkání nakonec zvládly a připsali jsme si první důležité body. V každém poločase jsme měli solidní náskok, bohužel, vlastními chybami v obraně i v útoku jsme soupeřkám dovolili dostat se na dostřel. První půle tak skončila remízou a po změně stran se to opakovalo. Několika pěknými akcemi na začátku jsme si opět nahráli až šestibrankový náskok, ale pak jsme začali chybovat, vysloužili jsme si dvojnásobné vyloučení a nahráli soupeřkám k tomu, že stáhl manko na dva góly. Závěr jsme vlastní vinou dost zdramatizovali, ale naštěstí se holky kously a v poslední minutě naší výhru stvrdila Eliška Kovářová.“

Jindřichohradecký celek se ve třetím kole v neděli 19. září vypraví na palubovku Sokola Vršovice (15).

Házená Jindřichův Hradec – Sokol Velké Meziříčí 29:26 (15:15)

Branky: E. Kovářová 5, Frühaufová 5, Vlková 5, Zahradníková 4/2, Dolejšová 3, Berounská 3/3, Tržilová 2, Hauserová 1, Ošívková 1- Závišková 9/3, Zbožínková 7/1, Doležalová 3, Pacalová 2, Cahová 2, Borkovcová 1, Pospíšilová 1, Kuřátková: Sedmimetrové hody: 6/5:5/4. Vyloučení: 3:3. ŽK: 1:0. Rozhodčí: Ledvinka, Tůma.

Další výsledky 2. kola

Bohunice – Havlíčkův Brod 20:21, Otrokovice – Kunovice 24:24, UP Olomouc – Vršovice 20:27, Ivančice – Kobylisy 38:29, Hostivice – Bohumín 29:31.