Volejbalisté Českých Budějovic se v letošní sezoně potýkají s nevyrovnaností svých výkonů. Z venkovních hřišť si body moc často nepřipisují, naposledy přivezli porážku z Ostravy. Domácí tvrz však zůstává nedobyta. Změnit to chtěli hráči Brna. Proti byl ale především univerzál Gevert, který byl nejúdernější silou domácích.

První dva sety měly podobný průběh. Do poloviny se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, pak si ale vzal „slovo" na podání levoruký Chilan. Rázem měl Jihostroj rozhodující náskok, který si v koncovkách pohodlně ohlídal.

Ve třetím dějství nejprve Hrazdira tvrdým útokem dostal hosty z Brna do vedení, to si ale Jihočeši nenechali líbit. Skvělou obranou na síti se na soupeře dotáhli, ale rozjetí hosté urvali set pro sebe.

Hvězdou čtvrtého setu byl kapitán hostů Hrazdira. Skvěle podával, přihrával a ve spolupráci s Haníkem přidával body na konto Brna z útoku. Moravané vyhráli na jihu i čtvrtý set a stále neměli dost…

V pátém setu viděla budějovická Sportovní hala opravdovou bitvu, ve které byli o kousek šťastnější domácí.

Jihostroj ČB – Volejbal Brno 3:2 (18, 20, -24, -22, 12), čas: 125 minut, rozhodčí: Hudík, Kovář, diváků: 1243.

Jihostroj ČB: Habr, Gevert, Mach, Todua, Michálek, Fila – libero Kryštof (Kuliha, Červinka, Sobotka). Trenér: Jan Svoboda, René Dvořák.

Volejbal Brno: Haník, Mendoza, Handlíř, Hrazdira, Pražák, Klapal – libero Ščerbatych (Římal, Licek). Trenér Ondřej Marek.