A proč by měl být tento rok zařazen mezi nejlepší v celé historii jihočeského volejbalu? Třeba proto, že v jeho závěru Jihostroj vyhrál nejprve v Lize mistrů senzačně v Turecku a pak převzali manažer a kapitán Radek Mach trofej pro nejlepší sportovní kolektiv Jihočeského kraje.

V neděli večer Jihostroj v posledním předvánočním utkání přivítal tradičního soupeře: Aero Odolena Voda.

Hosté dorazili se smečařem Jiřím Krafferem a trenérem Jiřím Šillerem, oba mají na českobudějovický dres velmi příjemné volejbalové vzpomínky.

Zápas 13. kola lépe začali domácí. Pustili se do svého soupeře hned od první výměny. Jihostroj vedl 4:0, až pak se poprvé posunovalo skóre také na straně Od. Vody. Hosté nehráli špatně, ale první set, který mizerně začali, už zachránit nedokázali: 25:21.

Ve druhém setu svěřenci trenéra Šillera zlobili ještě víc. Až blokem Michálek dorovnával na 23:23, ani to nestačilo. Poslední zápas v roce 2019 nakonec vyhrál Jihostroj.

Jihostroj ČB – Od. Voda 3:1 (21, -23, 19, 17), rozhodčí Buchar, Fink. Jihostroj ČB: de Amo, Křesťan, Ondrovič, Mach, Michálek, Mečkarov – libero Kryštof (Fila, Todua). Diváků: 899.

Trenéři Jihostroje: Dvořák a Skolka.