Letos v hale závodil předtím jen jednou, 9. března na mistrovství republiky veteránů v Jablonci, kde „dal“ jen 151 cm a byl absolutně bez rozdílu věkových kategorií sedmý. „Jarda mi volal a byl nesmírně štastný!!,“ informoval redakci trenér Jiří Couf. "Něco v sobě našel na posledním tréninku - do té doby skoky dost šetřil, ani si to neuvědomoval. Tak asi tam byl ten zakopaný pes…"

Z protokolu závodu vyplývá, že jihočeský fenomen této disciplíny, dodnes v historické tabulce kraje sedmý s 208 cm z roku 1979, v Polsku začal skákat na 140 centimetrech a nakonec vyhrál o opravu na 160, které zdolal napoprvé, zatím co jeho největší soupeř Eckhard Kunigkeit (SRN) až na druhý pokus… Třetí Fin Nieminen, rovněž s letošním osobním maximem 160, už 165 nezdolal. Zápis o závodě připomíná, že světový rekord v této disciplíně a kategorii drží od roku 2015 Slovinec Dušan Prezelj se 168 centimetry skočenými v roce 2015 v Istanbulu.

Česká výprava přivezla z Toruně jedenáct medailí - dvě zlaté, pět stříbrných a čtyři bronzové. O tu druhou zlatou se postaral další výškař, Petr Čech z Bohemians, který v kategorii nad 75 let zdolal 150 cm.