Nejlepší česká čtyřhra nezklamala a podruhé za sebou se probojovala do závěrečných bojů mezinárodní soutěže. Jihočeši vybojovali bronzovou medaili (na začátku září to bylo 5. místo na turnaji o kategorii vyšší ICH Ukrajiny).

Nejprve porazili sourozenecký pár z Egypta 21:16, 21:7, pak přišly na řadu dva polské páry. Dvojici Szolc / Matysiak porazili 22:20, 21:15 a Cybulského s Szydlowskim po těžkém třísetovém zápase 21:17, 14:21, 21:13. Pozdější vítěz turnaje z Anglie Russ /Stallwood však v semifinále zastavil české hráče po setech 16:21, 13:21.

Janáček se Švejdou k semifinálovém zápasu dodávají: “V semifinále jsme prohráli ve dvou setech s Angličany, z naší strany jsme nedokázali navázat na pojetí z předchozích zápasů a anglická dvojice byla zejména v podání, příjmu a úvodních rozehrávkách preciznější a důraznější. Když se nám podařilo dostat přes začátek a držet tlak v přední části kurtu, hra se vyrovnala a následoval boj o lepší pozice pro útok. Od nás ale přišlo hodně rozehrávek, kdy jsme zbytečně moc hledali ve hře prostor a s tím také chyby, což na výhru nestačilo. Z Polska si odvážíme důležitých 1750 bodů a náš druhý bronz na turnaji kategorie International Series! Zároveň nahrazujeme výhru z loňského roku v Bulharsku, na které letos jet nemůžeme, protože Tomáše čekají reprezentační povinnosti. Po letní přípravě jsme tak zvládli podat kvalitní výkony i dobré výsledky na turnajích na Ukrajině a v Polsku. Z výhry nad dvojicí Cybulski / Szydlowski máme radost“.

Celostátní turnaj jednotlivců U-15 – Pardubice: I přesto, že se na celostátní turnaj jednotlivců U-15 do Pardubic nominovalo několik hráčů z jižních Čech, nepodařilo se jim zasáhnout do závěrečných bojů. Takže z toho vesměs byla 17. místa.

Konečné umístění Jihočechů: dvouhra chlapci. 17. Tancer, Fuciman (oba SKB ČK), 33. Kuzdas (SKB ČK), Fošum (Křemže), Bouberle (Vodňany); dvouhra dívky: 17. Pavlišová (Křemže), 33. Hálková (So ČB), Bouberlová (Vodňany); čtyřhra chlapci: 9. Bouberle/Fošum, 17. Tancer/Fuciman, Kuzdas/ Jonáš (Meteor Praha); čtyřhra dívek: 9. Hálková/Kalkušová (Benátky n. J.), Bouberlová/Kuptíková (Prosek Praha), 17. Pavlišová/ Pinkasová (ZM Praha); smíšená čtyřhra: 17. Tancer/Slabá (Liberec), Fuciman/Krejčí (Ústí n. L.), Matuš (Rider Sport)/Hálková, 33. Fošum/Pavlišová, Bouberle/Bouberlová. (fre)