Jednání se zúčastnilo 52 delegátů TJ a SK z 86 pozvaných. Tím se toto jednání zástupců jednotlivých TJ a SK Písecka stalo usnášeníschopné.

Jednání valné hromady vedl Josef Kroh, který v úvodu přivítal všechny přítomné delegáty a Zděnka Krátkého, člena VV ČSTV a hosta valné hromady.

Po schválení programu bylo zvoleno i pracovní předsednictvo valné hromady ve složení Josef Kroh (řídící valné hromady), Romana Halamová (předsedkyně VV OSS ČSTV Písek), Zděnek Krátký (člen VV ČSTV), Miroslav Procházka (člen Revizní komise OSS ČSTV Písek) a Alois Švarc (místopředseda VV OSS ČSTV Písek).

Mandátová a návrhová komise pracovala ve složení Zdeněk Bárta (předseda), Václav Křišťál a Jaroslav Kofroň. Po zvolení potřebných komisí si slovo vzala předsedkyně OSS ČSTV v Písku Romana Halamová, která přítomným delegátům přednesla svou zprávu o činnosti Výkonného výboru OSS ČSTV Písek od minulé valné hromady.

Ve zprávě se taktéž zmínila o počtu TJ, SK a jejich členů. Práce VV OSS byla zaměřena hlavně na finanční i účetní operace, statistické výkony, a dle jejího názoru sportovní kluby a TJ na okrese plnily úkoly včas. Do SK a TJ byly  předávány aktuální informace z VV ČSTV. Nebýt grantu Jihočeského kraje, neudrželo by se  OSS ČSTV v Písku.

Romana Halamová rovněž  informovala přítomné o anketě Nejlepší sportovec okresu za rok 2012, poděkovala členům VV OSS ČSTV v Písku za jejich práci, stejně tak i RK OSS ČSTV a všem funkcionářům SK a TJ v okresním hnutí. Ocenila také podporu tělovýchovy a sportu na Písecku z obcí.

Zprávu revizní komise OSS ČSTV v Písku přednesl její člen Miroslav Procházka. V následujícím příspěvku Alois Švarc, místopředseda OVV OSS ČSTV v Písku, přiblížil přítomným delegátům republikovou Valnou hromadu ČSTV, která se uskutečnila 1. prosince v Nymburce.

Na příspěvek místopředsedy Švarce navázal svým příspěvkem člen VV ČSTV Zděnek Krátký, který se především rozhovořil o majetku ČSTV, jeho financování a také o možné budoucnosti ČSTV.

Poté nikdo z přítomných delegátů nevyužil možnosti vystoupit v diskusi, a tak předseda mandátové a návrhové komise Zdeněk Bárta přednesl návrh Usnesení 22. valné hromady, který delegáti jednohlasně schválili.

JOSEF FUKA