HC ŠD PÍSEK – SK TÁBOR 12:1 (2:0, 3:0, 7:1)

Hosté přijeli k Otavě pouze se šesti hráči do pole. To šéf domácí střídačky Vít Čapek měl tentokrát k dispozici poprvé tři útočné formace a dvě obrany. Z cest po USA se vrátil nejlepší hráč HC ŠD minulé sezony Marek Habart, poprvé do utkání v sezoně naskočili i Petr Přibyl a Lukáš Volf.

Hráči Švantláku se hned od začátku střetnutí tlačili před hostující branku, ale do vyložených  šancí se nemohli dostat. Poprvé se jim to povedlo v 5. minutě a hned se radovali z gólového úspěchu Lukáše Volfa – 1:0. Na další vstřelenou branku se čekalo až do závěru úvodní třetiny, kdy se střelou od modré prosadil Přibyl – 2:0.

Písecký trenér nebyl o přestávce spokojen s předváděnou hrou a ke svým svěřencům měl hlasitější proslov. Jeho slova padla na úrodnou půdu hned v začátku prostřední patnáctiminutovky, kdy se ve vlastním oslabení trefil do černého Hromádka – 3:0.

O dvě minuty později se poprvé v utkání prosadil Pavel Bíba a náskok domácích narůstal – 4:0. Další šance Písku zůstávaly nevyužity až do 27. minuty, kdy se svým důrazem na brankovišti prosadil Ondřej Bárta – 5:0.

Do poslední třetiny nastoupil do domácí branky Víťa Čapek mladší a hned musel lovit míček ze své sítě, když jej překonal Chrt – 5:1. To ale bylo od hostů vše, pak už se prosazovali jen domácí hráči. Od 35. minuty následovala tříminutovka, ve které Písečtí třikrát skórovali.

Nejprve Lukáš Volf zvýšil skóre na 6:1. Pak se po pěkné akci první pětky prosadil kapitán týmu Hronek – 7:1.   A ve 37. minutě dovršil svůj hattrick Volf – 8:1.

Ve 40. min. se znovu prosadil Bíba – 9:1. Jubilejní desátou branku Švantláku a svoji čtvrtou v utkání přidal Volf – 10:1. Poté, i zásluhou přesné teče hostujícího hráče, využil jedinou přesilovku domácích Marek Sup – 11:1. Skóre uzavřel minutu před koncem Bíba, který tím zkompletoval svůj hattrick v zápase  – 12:1.

Branky a nahrávky: 5. Volf (Kozák), 14. Přibyl (Mergl, Volf), 16. Hromádka, 18. Bíba (Kabele, Kozák), 27. Bárta, 35. Volf (Přibyl, Mergl), 36. Hronek (Hromádka, Kabele), 37. Volf (Pelc), 40. Bíba (Kolář, Hronek), 41. Volf (Mergl), 44. Sup (Mergl), 44. Bíba (Hronek) – 33. Chrt (Šimeček).

Střely 66:16, vyloučení 3:1, využití 1:0, v oslabení 1:0, 40 diváků. Sestava HC ŠD Písek: Kukrál (31. Čapek ml.) – Hronek, Kozák, Přibyl, Sup – Hromádka, Kabele, Habart – Mergl, Pelc, Volf – Bíba, O. Bárta, Kolář.

Trenér píseckého týmu Vít Čapek po utkání řekl: „I přes vysoké vítězství jsem nebyl moc spokojený s předvedenou hrou. Zejména v první třetině jsme hráli těžkopádně, bez pohybu a střelby. Tábor byl i v malém počtu hráčů nepříjemný a vytvářel si šance.   V příštích utkáních musíme zlepšit zejména pohyb bez míčku a důraz před brankou."

K dalšímu utkání zajíždí v sobotu HC ŠD na hřiště Pluhova Žďáru, kde hraje svá domácí utkání Hospříz. Písečtí určitě budou chtít pokračovat ve střeleckých hodech, jaké předvedli proti Táboru.

VÁCLAV PELC