„My jsme ale skóre vůbec nesledovali, bylo to opravdu přípravné, tréninkové utkání," říká k zápasu sportovní manažer Sokola Písek Michal Horák.

Tréninkově to pojaly oba týmy také možná proto, že v Chebu je sraz ženské reprezentace a Pražanky tam mají plno hráček. Kompletní nebyly ani Jihočešky. „Slávistky tam mají hodně hráček, my jsme byli bez Malé, která letos do reprezentačního výběru patří," vysvětluje manažer Sokola Horák.

Písecký tým přijel do Prahy v třinácti hráčkách, dvakrát třicet minut jim dalo docela zabrat. „Domácí doplnili tým hráčkami z B-týmu, který hraje v první lize," všiml si Horák a pokračuje: „Slávistky působily proti našim hráčkám v některých fázích utkání, že jsou herně vyspělejší."

Přesto to byl jedenáct dní před startem Interligy pro písecké házenkářky kvalitní test jejich výkonnosti. „Od toho se takové zápasy hrají. Trenér si vyzkoušel, co může od nových hráček čekat a co ne. Má obraz, jak sestavu pro Interligu poskládá," přikyvuje Horák.

Generálka týden před soutěží zatím domluvená není, ale Michal Horák věří, že se hrát bude. „Snaha nějaký zápas sehnat bude, ale momentálně nemáme domluveného nic," říká sportovní manažer Sokola Písek Michal Horák.

Jediný zástupce Jihočeského kraje v nejvyšší soutěži házenkářek zahajuje sezonu 21. září ve Zlíně.