Písečanky sehrály na palubovce Slavie celkem vyrovnaný první poločas, domácí hráčky ale nakonec vyhrály o osm branek 31:23.

„Trochu nám utekl začátek zápasu a soupeř se dostal do vedení o čtyři góly. Hráčky z toho byly chvíli opařené, pak se ale dokázaly vrátit do zápasu a srovnat skóre. Nehráli jsme v tu chvíli špatně, avšak v této fázi jsme neproměnili několik jasných šancí a dopustili se několika chyb, po nichž Slavia znovu odskočila,“ zhodnotil první dějství trenér Písku Vladislav Jordák.

V poločase Slavia vedla 16:13 a Písečanky do druhé části utkání nastupovaly s odhodláním nepříznivé skóre otočit. „Věřili jsme, že s utkáním dá ještě něco udělat, jenže v úvodu jsme znovu spálili několik gólových příležitostí a Slavia svůj náskok navýšila na pět branek. Pak už to bylo těžké,“ říká smutně písecký kouč.

Nebyl zklamaný z porážky jako takové, ale především z její výše. „Prohrát o osm gólů jsme prostě neměli,“ zopakuje několikrát. „Myslím, že jsme si zasloužili uhrát lepší výsledek,“ je přesvědčený Jordák.

Další soutěžní zápasy odehrají házenkářky Písku až v lednu a půjde v nich o hodně. „Mohli jsme si zpestřit přípravu postupem do pohárového final four, ale mnohem důležitější zápasy nás čekají po Novém roce v Mol lize,“ říká trenér.

Hráčkám Písku tedy nyní nezbývá než pouze trénovat. S dosavadním průběhem přípravy na lednové pokračování interligy však Jordák zatím moc spokojený nebyl. „Bohužel, naše příprava teď nebyla zrovna kvalitní, protože hráčky, které studují, mají nyní zkouškové období a další jsou pracovně vytížené. Docházka na tréninky tedy nebyla příliš uspokojivá,“ vraští čelo Vladislav Jordák.

Čtvrtfinále Českého poháru: Slavia Praha – Sokol Písek 31:23 (16:13) – Branky: Pokorná 8, Míšová 7, Jačková 4/3, Svobodová 4/1, Chlupová 4 – Šetelíková 5, Pešková 4, Novotná, Hauserová a Benešová 3. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmičky: 4/4 – 1/0. Vyloučení: 3:2. Diváci: 100.