Přitom se dost nahlas hovořilo o tom, že by mohly dojít k restartu extraligových soutěží mužů i žen, které mají tak trochu nádech profesionálních soutěží. Ale k tomu nedošlo. „Na základě jednání s Národní sportovní agenturou byla žádost o restart extraligových soutěží pozastavena. Důvodem pozastavení žádosti byla skutečnost, že většina klubů nesplňuje nebo obtížně splňuje podmínku profesionalizace, případně nesouhlasí s restartem z jiných důvodů,“ vysvětluje ředitel ligových soutěží stolního tenisu Miroslav Henžel.

„Bylo osloveno osmnáct klubů. Dva byly pro restart soutěží, jedenáct nesouhlasilo nebo nesplňuje podmínky profesionalizace, případně obojí. Pět extraligových klubů se k dotazu nevyjádřilo,“ nevěřícně Henžel kroutí hlavou.

Zatímco v nejvyšších soutěžích jihočeský stolní tenis své zastoupení nemá, v těch ostatních ano. A velice důstojné. V ligách hraje z našeho kraje šest týmů mužů a tři celky žen. Ale pochopitelně kromě extraligy stojí i všechny ostatní soutěže. „Ligové soutěže mužů a žen budou spuštěny v termínu 28.- 29. listopadu jen v případě, že to bude umožněno na základě vládních opatření,“ upozorňuje ředitel ligových soutěží. V praxi je to ale vzhledem k aktuálnímu počtu nakažených prakticky nereálné.

V případě, že nedojde k avizovanému prodloužení nouzového stavu nebo budou schválená taková vládní opatření, že bude možné spuštění soutěží, bude se hrát do konce kalendářního roku podle původního rozpisu.

Momentálně se pochopitelně nehrají ani krajské soutěže. Dle termínové listiny by se 9.-10. ledna měly uskutečnit krajské přebory jednotlivců. Ale i nad nimi se vznáší pořádně velký otazník.