V hale Aera Odolena Voda se hrálo pět setů. Tři vyhrály České Budějovice.
První dva sety rozhodly až dramatické závěrečné koncovky. První vyhrál Jihostroj, přestože jeho hráči byli od stavu 18 dokonce třikrát nachytáni v síti. Hosté odvraceli dokonce setbol, to se jim precizní obranou podařilo a důležitý set skončil nejtěsnějším možným rozdílem.
Druhá koncovka byla ještě nevóznější. Rozhodčí za vyrovnaného stavu nejprve přisoudili bod hostům (bylo by to 24:25), pak změnili názor, ukázali nový míč (to by bylo 24:24), jenže potřetí si svůj verdikt rozmysleli a už ho nezměnili : 25:24 pro Aero. Set znovu skončil o dva body, tentokrát se radovali domácí a Jihočeši se hodně zlobili.
Třetí dějství se stalo dokařskou exhibicí obránců u sítě , jejich úlovky podpořila především levačka Chilana Gevreta, který z pozice podávajícího hráče sázel do soupeřova pole jednu ránu za druhou.
Za prohrou Jihostroje ve čtvrtém setu byla především nekoncetrovanost v úvodu. Domácí tým se lehko a rychle dostal do čtyřbodového vedení, které si prakticky udržoval až do finiše. V závěru sice ještě troubil na poplach Gevert, jenže nepřesnosti v souhře mezi nahrávačem a útočníky hrály ve prospěch Aera.
Pátý set odstartoval právě Gevert . A také on zařídil rozhodující únik. Gevert byl nejlepším hráčem celého zápasu.
Petr Michálek (Jihostroj ČB): „Po výsledcích v předchozích zápasech na hřištích soupeřů jsme konečně bodovali, dva body bereme, ale byl to strašně těžký zápas."
Aero Odolena Voda – VK Jihostroj České Budějovice 2:3 (-24, 24, -12, 21, -10),čas: 134 minut. Diváků: 387. Jihostroj České Budějovice: Habr, Gevert, Todua, Mach, Michálek, Fila – libero Kryštof (Červinka, Kuliha). Trenéři Svoboda a Dvořák.