Hosté vstoupili do utkání aktivně a hned ve třetí minutě otevřeli skóre, když se trefil Šuhaj. Vedení však Píseckým nevydrželo dlouho. Po necelé minutě potrestal chybu v obraně Švantláku domácí Zeman. Úvodní pětiminutovka byla na branky velice bohatá. Do přestřelky se totiž zapojili ještě hostující Pechlát s Čapkem a Písek krátce po začátku zápasu vedl 3:1.

Druhá třetina byla z obou stran neurovnaná a nenabídla příliš pohledný hokejbal. Domácí se dostávali do šancí, ale akcie HC ŠD držel vysoko brankář Bauš. To na druhé straně padly další dvě branky. Jihočeši si do závěrečné periody přenesli komfortní čtyřgólový náskok.

Obraz hry se nezměnil ani v polední třetině. Hráči na obou stranách produkovali mnoho chyb, ale žádné drama se již nekonalo. Gólmani za svá záda propustili už pouze každý po jedné střele: SK Jihlava - HC ŠD Písek 2:6 (1:3, 0:2, 1:1).

Branky HC ŠD Písek: Čapek 2, Novotný, Pechlát, M. Hnyk , Šuhaj. Sestava HC ŠD Písek: Bauš - Beličková, Hokr, Sýkora, Š. Hnyk, Čapek, Pechlát, Šuhaj, Novotný, Hrnečková, Čadil, M. Hnyk, Daněk.

Trenér HC ŠD Písek Vít Čapek: „Spokojeni jsme pouze s výsledkem. Hra nebyla taková, jakou bychom očekávali. Chyběl nám pohyb, a to hlavně bez míčku. Máme stále na čem pracovat.“