Za teplého a dusného počasí se v Písku prezentovali i zástupci chyšeckého atletického oddílu bratři Matěj a Patrik Bouškovi, Jan Bejšák a Adam Špánek.

V kategorii přípravky běžel Matěj Bouška 200 m. Od startu až do cíle se o prvenství každým metrem "rvala" trojice běžců, písecký Ondřej Konfršt, Ladislav Hrůza zastupoval obec Kluky a chyšecký Matěj Bouška. Mezi prvním a třetím v cíli byl rozdíl pouhých 15 setin. Konfršt s Hrůzou na cílové čáře "vysekli" hluboký předklon a to rozhodlo o tom, že chyšecký Matěj Bouška byl klasifikován na třetím místě v čase 33,03 sec. Tímto časem si vytvořil osobní rekord. Vyhrál písecký Ondřej Konfršt v čase 32,88 sec. před druhým Ladislavem Hrůzou, ten zaběhl čas 32:95 sec. Chyšecký běžec si tak na stupních vítězů převzal bronzovou medaili, diplom a velký koláč.

V kategorii žáků se na start osmistovky postavili chyšečtí Jan Bejšák a Adam Špánek. Závod byl vyrovnaný, v čele se střídali písečtí běžci Vojtěch Malina a Jakub Čuřín, na třetím až čtvrtém místě se usadili oba běžci chyšeckého oddílu. Závěrečná dvoustovka pak rozhodla o zaslouženém vítězství píseckých, kteří zrychlením "setřásli" chyšecké závodníky. V cíli byl první Vojtěch Malina v čase 2:25,90 mn. před druhým Jakubem Čuřínem, ten zaběhl čas 2:27,82 min. a třetím Janem Bejšákem. Ten si časem 2:35,12 min. vytvořil nový osobní rekord. Na Adama Špánka tak zbyla "bramborová" medaile za čtvrté místo v čase 2:36,64 min. Další bronz pro Chyšky.

V Písku startoval i starší bratr Matěje Boušky, tedy Patrik Bouška. Ten se před závody rozhodoval jestli má běžet juniorskou trasu dlouhou 3 550 m nebo dvojnásobnou délku za mužské jako hlavní závod dne, která se startem a cílem na Městském stadiónu vedla podél píseckých břehů Otavy. Muži, junioři a dorostenci běželi stejnou trať, ale muži dvě kola. Bouška totiž den před tím absolvoval na 3. kole II.ligy ve Vlašimi závody na 5 000 m a 1 500 m. Po těchto distancích se druhý den cítil dobře a tak se nakonec postavil na start hlavního závodu mužů v délce 7 100 m. Chyšecký atlet opět potvrdil svou výkonnost, bojovnost, odolnost vůči únavě a po prvním kole byl na třetím místě. Při vběhnutí na stadión chyšeckého atleta povzbuzovala desetičlenná skupinka FAN CLUBU. V cíli Bouška zvedl ruce na počest úspěšného závodu a jeho zelený dres doběhl na třetím místě v čase 26:12,45 min. První místo získal Pavel Štěpáník z AK Škoda Plzeň v čase 22:59,84 min. a druhý skončil Jan Juráš z VSC Strakonice v čase 24:11,94 min.

Po závodě se Patrik vyjádřil těmito slovy: "Kupodivu nohy necítily včerejší náročnou skladbu ze II. ligy, ale v závěru se mi hůře dýchalo."

Josef Fuka