Soutěžilo se ve všech věkových kategoriích za celkem příznivého podzimního počasí. Nejmladší žactvo soutěžilo na atletickém oválu, to starší pak vybíhalo do terénu a cíl mělo opět na stadiónu. Dorost, junioři a dospělí pak vybíhali společně na své jednotlivé tratě.

Na veselských tratích doslova excelovali písečtí vytrvalci, když ze tří startů získali dvě první a jedno druhé místo.

V hlavním závodě OPEN mužů na trati 8 090 m neměl Roman Budil, ml., z PK Vytrvalci RB, žádné problémy a suverénním způsobem vyhrál v čase 25:59 min. a svého oddílového kolegu Jirku Csirika porazil o minutu a půl. Ten byl druhý v čase 26:31,4 min.

Romanův mladší bratr, dorostenec Jakub Budil, běžel v kategorii HOBBY muži a trať dlouhou 5 670 m zdolal ve výborném čase 19:10 min. a vyhrál způsobem start-cíl.

Z chyšecké výpravy, která soutěžila v nových oddílových dresech, se nejvíce dařilo Patriku Bouškovi, který v kategorii juniorů běžel trať dlouhou 5 670 m a v cíli byl první v čase 21:05,6 min. Po závodě nám sdělil: "Závod byl pěkný, běželo se mi dobře a s výsledkem jsem spokojen."

V kategorii starších žáků výborně běžel na trati dlouhé 1 650 m Michal Rottenberg. Ten se držel v popředí závodu a v cíli byl druhý v čase 6:01,1 min. Druhý chyšecký závodník, Jan Bejšák, si na stejné trati doběhl pro pěkné páté místo v čase 6:20,9 min.

Na trať mladších žáků, dlouhou 1 000 m, se postavili dva chyšečtí vrhači a oštěpaři, Adrian Sivák a Kevin Tokár. Jejich závod byl pro ně spíše soutěží, aby získávali rovněž i vytrvalost. Lépe se dařilo Adrianovi, který byl sedmý v čase 5:06,6 min. Za obrovského aplausu a potlesku dobíhal cílovou rovinku Kevin Tokár. Ten v čase 5:33,7 min. skončil na osmém místě.

Stejnou trať běžely i mladší žákyně a chyšecká Natálie Oláhová obsadila v cíli šesté místo v čase 5:34,7 min.

Trať 600 m v kategorii přípravek IV chlapců běžel Daniel Kotlár, který byl v cíli na 14. místě v čase 2:47,7 min.

Ve stejné kategorii, a na stejné trati jako chlapci, běžely v chyšeckém dresu Andrea Oláhová, Sandra Plachetková a Sabina Tokárová. Nejlépe se dařilo Andree, ta doběhla na 12. místě v čase 3:06,0 min., Sandra skončila na 13. místě v čase 3:07,0 min. a Sabina doběhla na 15. místě v čase 3:39,7 min.

Čtyřistametrovou trať měli chlapci a dívky v kategorii přípravek III. Z chlapců doběhl na pátém místě Kristián Kotlár v čase 1:38,6 min a Oliver Miker byl šestý v čase 1:45,3 min. V dívkách skončila na osmém místě Vanesa Svobodová v čase 1:43,1 min. a na devátém místě doběhla Tereza Kotlárová v čase 1:43,8 min.

Josef Fuka