V utkání se představilo několik nových hráček, které přišly do družstva Písku v letní přestávce. Jednou z nich je dvacetiletá Andrea Königová, která přestoupila z interligového družstva DHC Slavia Praha.

Andrea v utkání s Olomoucí vstřelila dvě branky, přesto byla vysokou prohrou hodně zklamaná. Po utkání odpovídala na naše otázky.

Jaké jsou vaše zkušenosti s interligou?

Dva roky jsem byla členkou kádru interligového družstva pražské Slavie.

Sehrála jste první utkání za Písek, který však nedopadl pro domácí tým dobře. Proč jste prohrály tak vysokým rozdílem?

Myslím, že jsme udělaly spoustu technických chyb, nestačily jsme se vracet se soupeřem při jeho rychlých protiútocích a také nám vázla  obrana. Prostě se nám nedařilo tak, jak jsme si přály.

Za první poločas jste vstřelily pouze šest branek…

To je hodně málo. Sice jsme se dostávaly do slibných příležitostí, ale vázla nám hlavně střelba z dálky. Naopak soupeři se podařilo za první poločas nastřílet šestnáct gólů.

Proč vázla střelba hráček píseckého týmu?

Těch důvodů je hned několik. Jedním z nich je ten, že nás nechodilo na trénink tolik, abychom se dobře sehrály a mohly nacvičit nějaké kombinace. Několik hráček základní sestavy se potýká se zraněním a jejich absence na hřišti byla znát. To, že jsme udělaly hodně technických chyb souvisí s tím, že nejsme ještě dobře sehrané.

Dost nám chyběla Jitka Kutlvašrová, jež měla zlomený nos, ta hraje na středu a organizuje hru družstva. A tak trenér musel alternovat na tomto postu hned několika hráčkami na střední spojce, které na to nejsou zvyklé. To rovněž sehrálo svoji roli. Náš výkon byl dost rozpačitý, ale já myslím, že když v přípravě na další zápasy na sobě více zapracujeme, půjdou naše výkony nahoru.

Nebude to hned, ale postupem času se k tomu dopracujeme. Věřím, že příznivci písecké házené budou mít s námi trpělivost a i nadále budou chodit na naše zápasy a fandit nám, jako tomu bylo teď v utkání proti Olomouci.

Ve druhém poločase někteří diváci poukazovali na to, že hráčky Písku nestačí soupeři i po fyzické stránce. Co vy na to?

Nad tím jsem nepřemýšlela, ale je třeba říci, že na úvod sezony bylo utkání fyzicky hodně náročné. Některé hráčky absolvovaly celý zápas, spojky se střídaly, hodně se běhalo se soupeřem, takže pasáže, ve kterých by si člověk mohl trochu oddychnout, v zápase nebyly. Olomoucké hráčky na tom byly fyzicky velmi dobře.

Písecký tým sehrál utkání v hodně pozměněné sestavě, věříte, že další zápasy už budou po herní stránce o něco lepší?

Budeme na tom hodně pracovat a snažit se. Dáme do toho všechno a já věřím, že se výkonnostně zvedneme.

Při rozehrávce padal hráčkám často míč, bylo to snad nervozitou?

Asi to bylo tím, že spousta z nás, co jsme hrály proti Olomouci v základu, seděla v minulé sezoně na lavičce svých týmů a nedostávala tolik příležitostí. Byl to pro nás více méně první zápas, ve kterém jsme nastoupily hned od začátku a bylo na nás, jak zápas rozehrajeme.

Pro některé holky to bylo něco jiného, než co zažívaly v zápasech první ligy nebo v dorostenecké soutěži. Všechno hraje svou roli, a když se to sejde dohromady, dopadne to tak, jak to dopadlo.

Přišla jste z Prahy do nového prostředí a kolektivu, jak se vám v Písku líbí?

Parta je zde skvělá, úžasná, já jsem tady velmi spokojená. S hráčkami jsme si doslova sedly. Mladé nebo starší, navzájem se podporujeme, fandíme si, zajdeme společně na kávičku, a tak to má být.

Když přijde nová hráčka do týmu, hned do něho zapadne. Je to tady super. Já myslím, že až se více sehrajeme a dostaví se výsledky, tak bude všechno v pohodě.

Kde hrajete příští zápas?

No právě, na Slavii…

Co pro vás znamená, vrátit se po krátké době na místo činu?

Budu se snažit zahrát proti Slavii co nejlépe, abych místním funkcionářům dokázala, že udělali velkou chybu, když se rozhodli mě uvolnit. Musíme s holkama zápas nějak zvládnout, i když to budeme mít v Praze těžké.

Slavia má kvalitní družstvo a je jedním z favoritů na vítězství v soutěži. Ale třeba nás soupeř po výsledku s Olomoucí podcení, my můžeme naopak jen překvapit. A to by bylo super.