Můj milovaný Ježíšku,
loni po Vánocích jsem se na Tebe trochu zlobila, protože jsem nedostala autodráhu. Prý Ti to vymluvili táta s mámou, že jsem holka. Letos jsem Ti už přání napsala a doufám, že mi splníš to, co jsem chtěla nejvíc. Máma mi teď řekla, že můžu napsat ještě jeden dopis, tak ho společně s maminkou píšu. A ten má být o tom, co bych si přála změnit příští rok. To už mi bude šest let a půjdu asi do školy. Tak bych si moc přála, aby se mnou do stejné třídy šla moje kamarádka ze školky Markétka. Zařídíš to?
Anna, 5 let, Jihomoravský kraj

Milý Ježíšku,
nevím, jestli to umíš, ale pro příští rok bych si strašně moc přála jednu velikánskou věc. A sice aby se mi domů vrátil tatínek. Je už strášně dlouho v Austrálii, kde kvůli té pandemii musel zůstat a nemohl se vrátit domů. A máma říkala, že tam jel jen na pár dní. Už se mohl vrátit, ale nějak to nevyšlo. Vídáme se jen přes počítač, a to je málo. Moc mi chybí, chybí nám s maminkou oběma. Pokud by se to povedlo, příští rok už nebudu chtít tolik dárků jako letos a nebudeš toho muset tolik tahat.Slibuji a děkuji. Jo, a taky bych ještě chtěla, aby na Vánoce napadl sníh, ale ten táta je důležitější.
Verunka, 9 let, Jihočeský kraj

Velký výběr ze stovek vánočních stromků nabízí René Calta v Příšově na severním Plzeňsku.
Hit letošních Vánoc? Mezi stromky frčí kavkazská jedle, vrací se i borovice

Skvělý Ježíšku,
ze všeho nejvíc bych si pro příští rok přála, abych se mohla zase potkávat s kamarádkami ve škole a nemusela nosit roušku. Strašně mi chybí, tak to prosím zařiď.
Lenka, 12 let, Pardubický kraj

Nádherný Ježíšku,
viděl jsem Tě včera v jesličkách v Betlémě u nás vedle kostela. Loni jsi mi splnil přání, tak doufám, že ho splníš i letos. Zemřela mi totiž babička a chtěl bych, aby byla v nebi a byla tam spokojená. Bavil jsem se o tom i s Panenkou Marií, a ta mi slíbila, že bude babička v nebi hned vedle dědečka. Děkuji moc.
Michael, 9 let, Zlínský kraj

Milý Ježíšku,
chtěl bych, aby se toho změnilo hrozně moc. Chtěl bych, aby se máma s tátou přestali hádat. Jak jsou pořád doma, tak je to s nimi někdy k nevydržení. Vsadím se, že je to slyšet i k sousedům. A taky chci, aby mě začala brát vážně moje ségra. Agáta chodí už do osmý třídy, hrozně machruje, furt stojí před zrcadlem a strašně se změnila za poslední rok. Už si se mnou nechce hrát, což by nebylo tak strašný, ale ani se s ní nedá bavit. Tenhle rok byl celej divnej, jediný, co na něm bylo dobrý, byly prázdniny. Chtěl bych, aby byly skoro pořád, a chtěl bych taky častěji hrát fotbal. A taky mě štvou roušky, nechci je nosit, ale musím. To je snad jediná věc, na který se máma s tátou shodnou. Hele, hlavně ať se přestanou hádat, to ostatní není tak důležitý.
Honzík, 11 let, Středočeský kraj