Štěpánka Uhlířová, mluvčí jihočeské policie, uvedla, že k dopravní nehodě došlo v 16.45 hodin na silnici vedoucí z Třeboně do Lomnice nad Lužnicí. Karambol se stal na rovném úseku jen kousek za Třeboní. 

„Řidička vozu značky Renault při jízdě z Lomnice nad Lužnicí na Třeboň vyjela pravděpodobně ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetla s vozem značky Citroën,“ přiblížila dopravní nehodu. Automobil značky Renault po nárazu skončil mimo komunikaci.

ZEMŘELI TŘI LIDÉ A PES
Dodala, že v renaultu zemřel 46letý muž, který seděl na předním sedadle jako spolujezdec. V tomto vozidle bylo navíc posléze nalezeno i tělo malého bílého psíka. V citroënu svým zraněním bohužel podlehli 45letá žena a 26letý muž. Dalších šest osob bylo zraněno.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného zdravotnického systému, včetně profesionálních hasičů z Třeboně. 

Zuzana Fajtlová, psycholožka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, uvedla, že na místě zasahovaly čtyři posádky zdravotnické záchranné služby včetně vrtulníku.

„Na místě byli tři zemřelí lidé, které se i přes naši snahu nepodařilo zachránit. Dalších šest osob utrpělo lehká a středně těžká zranění. Pět osob bylo transportováno na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice, jedna osoba byla převezena na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice,“ řekla Zuzana Fajtlová s tím, že na místo vyrazil i hasičský psycholog. 

DĚLÁ, CO JE TŘEBA
Velitelem zásahu byl na místo přivolán i Tomáš Adámek, hasičský psycholog. „K tomuto případu se nemohu vyjadřovat, ale když se stane taková nehoda, moje úloha spočívá především v pomoci účastníkům nehody s praktickými věcmi. Sehnat jim deku, pití nebo třeba cigarety. Dělám to, co ten člověk potřebuje, snažím se jednoduše vyjít vstříc,“ přiblížil.

Uzavřená byla silnice kvůli vyšetřování nehody až do 22.30 h.