Podle policejních informací se zde srazila tři osobní auta. Nehoda je se zraněním a na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. S dopravními komplikacemi lze počítat zhruba do půl desáté.

Nehoda je přímo uprostřed křižovatky, proto průjezd chce velkou opatrnost.

Jak uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová, při střetu tří aut se zranili čtyři lidé. "Alkohol u řidičů nebyl prokázán. Doprava je řízena kyvadlově," uvedla Lenka Krausová.

Policejní mluvčí Martina Joklová doplnila průběh nehody: "Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Ford Galaxy jedoucí po hlavní silnici II. třídy číslo 145 ve směru od Netolic, který nedal při odbočování vlevo do obce Vitějovice přednost protijedoucímu řidiči osobního vozidla Škoda Roomster jedoucímu po hlavní silnici od obce Husinec. Následkem toho došlo ke střetu těchto vozidel. Poté bylo vozidlo Ford dále odraženo na osobní auto Peugeot, jehož řidička dávala přednost na křižovatce ve směru od Vitějovic."

K nehodě byly podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzany Fajtlové vyslány tři posádky záchranářů z Prachatic. "Na místě se nacházely čtyři osoby, z nichž jedna nejevila známky zranění a po vyšetření lékařem mohla být ponechána na místě. Starší muž byl s lehčím poraněním transportován k dalšímu ošetření do spádové nemocnice.  Dva účastníky nehody bylo po zajištění a imobilizaci nutné směrovat do traumacentra českobudějovické nemocnice s lehkými až středně těžkými poraněními," upřesnila Zuzana Fajtlová.

Minulý týden v úterý večer se právě na této křižovatce stala vážná dopravní nehoda. Jeden z šoférů nedal přednost osobnímu auto na hlavní. Jeho řidič utrpěl těžké zranění.

Vážná nehoda na křižovatce u Stopařky u Vitějovic na Prachaticku.
Při střetu aut "u Stopařky" byl jeden řidič těžce zraněn. Odnesl to i pomník

Při nehodě byl poškozený i pomník setkání armád.

Pondělní ráno přineslo i další nehody. Na silnici 3/1 u Velešína u čerpací stanice havarovalo osobní auto. I tato nehoda je se zraněním. 

U Strunkovic nad Volyňkou zase auto skončilo  ve stoce.