V pondělí 19. června v jedenáct hodin se první pětičlenná skupina nechala zamknout do vimperského sklepení Staré radnice, přesněji v domě s číslem popisným 8. Parta nadšenců si chce totiž vyzkoušet právě dokončenou logickou únikovou hru Steinbrenerova tiskárna. Tu v pátek odpoledne představily její autorky Renata Lešková a Petra Hrušková.

Mustr si vzaly v nedalekých Malenicích. Prošly staré půdy, stodoly a sběrné dvory, aby našly vybavení do sklepů a pustily se do práce. „Malenice nás inspirovaly. Funguje to tam, a tak to může fungovat i u nás ve Vimperku. Když Vimperk, tak knihtisk. Když knihtisk, tak Steinbrener," vysvětlila Renata Lešková. Upřesnila, že hráčům dá indicie a zamkne je do sklepa.

Logická hra ve sklepení Staré radnice ve Vimperku je novou nabídkou pro turisty.Zdroj: Deník / Jana VandlíčkováKdy a za kolik?
Otevřeno v provozních hodinách informačního centra, v letní sezoně 2krát dopoledne a 1 až 2krát odpoledne.
Vstup pouze po rezervaci na čísle 388 402 230 nebo na e-mailu: infocentrum@ mesto.vimperk.cz.
Vstupné: dospělí 100 Kč, děti do 10 let zdarma, 11 až 15 let 50 Kč, rodinné vstupné 250 Kč (2 dospělí + max. 3 děti), skupinové 400 Kč (max. 5 dospělých osob), senioři 50 Kč.

Logická hra Steinbrenerova tiskárna na principu únikové hry se ve Vimperku hraje od pondělí. Zapojit se může každý. Její autorky Renata Lešková a Petra Hrušková ji testovaly na několika skupinách různého věku. „Menší děti jsou úžasné, rozběhnou se po místnosti a pátrají," popisuje první zkušenosti Renata Lešková. Ideální je zapojení pěti hráčů, nejlépe různého věku. „Na úvod vysvětlím, o co jde a při tom také několikrát řeknu zřetelně slovo, které je pro hráče indicie," poodhalila. Indicie pak vede hráče k další a další, až nakonec dokáží hru dohrát do konce a uniknout ze sklepení. „Měla by jim na to stačit hodina," ujistila.

Fara v Malenicích
Pevnost Boyard bez potřeby fyzické zdatnosti v Malenicích

Ve sklepě Staré radnice jsou hráči zamčení, ale pokud by byli bezradní, spojení se světem najdou. „Upozorňuji, že to není pevnost Boyard. Na nikoho nic nevyskočí a nic po něm nepoleze," směje se a dodává: „Pokud jsou hráči vnímaví, další krok najdou." Prozrazovat víc se nesluší, musí se to vyzkoušet. Hru navíc čekají novinky a obměny podle ročního období.

Lucie Pechoušková u kroniky
Na faře si užijete zábavu