První se koná v sobotu 24. března od 13 do 17 hodin v prostorách ZŠ Svobodná. „Návštěvníci zde budou mít příležitost zakoupit si ručně vyrobené dekorace s jarní či velikonoční tématikou, sirupy a další výrobky z přírodních materiálů,“ uvedla Mirka Ryjáčková ze ZŠ Svobodná.

Dále pozvala zájemce, aby si na velikonočním jarmarku například upletli pomlázku, ozdobili perníčky, namalovali vajíčko nebo zkusili tvoření nazvané eukanistika. Připravena bude čajovna, antikvariát, čítárna a hry a ve 14 hodin začne kulturní program žáků ZŠ Svobodná.

Velikonoční jarmark starých řemesel pořádá v neděli 25. března od 9 do 17 hodin ve svých prostorách už po 16. Milevské muzeum, které sídlí na druhém nádvoří premonstrátského kláštera. Jeho návštěvníci se mohou těšit na ukázky tradičních řemesel, na velikonoční dekorace, keramiku a další rukodělné výrobky, ale i na flašinetáře a medovinu.

Zároveň tu je k vidění také retro výstava, která připomíná život v šedesátých až osmdesátých letech minulého století. Ta je k vidění až do 1. května.