Zeyerův Hrnek byl letos udělen hned třem autorům: Jitce Ludvíkové, Ludmile Plachtové a Daliboru Váchovi. Literární pohár Jana Bauera si odnesly Hana Marie Körnerová a Markéta Harasimová. Cenu si obě dámy převzaly z rukou spisovatele a otce myšlenky vzniku Zeyerových Vodňan Jana Bauera.

„Každý rok se poradím sám se sebou, komu z mých přátel, kterých mám opravdu hodně, cenu udělím. Vloni ji získal Luboš Y. Koláček za knihu Sex a erotika v dobách Karla IV. Letos jsem se rozhodl cenu udělit za celoživotní dílo a také za osobní přátelství Haně Marii Körnerové, která je autorkou například knih Heřmánkové údolí nebo Andělská tvář. Druhý Literární pohár jsem věnoval spisovatelce, které si nesmírně vážím a také ji obdivuji za její píli, Markétě Harasimové,“ řekl spisovatel Jan Bauer.

Letošního ročníku se zúčastnilo osmnáct spisovatelů. Pro tak mimořádnou účast musel být čas k autorskému čtení každému vymezen na pouhých šest minut. Výjimku měl čestný host letošního ročníku, spisovatel Michal Viewegh. Byl přivítán bouřlivým potleskem všech přítomných literátů a diváků. Přečetl jednu z povídek z knihy Povídky lásky. Představil i další své knihy.

„Mám teď knižní novinku, která je složena ze dvou novel s názvem Muž a žena. Čarodějka z Křemelky je vlastně mým prvním fantasy příběhem. Druhou novelou je Family Frost,“ prozradil Michal Viewegh. Po velmi divácky úspěšných filmech Román pro ženy, Román pro muže, nebo Andělé všedního dne, se možná diváci dočkají dalšího filmového zpracování románu Biomanžel a biomanželka, či románu Melouch.
V dopoledních hodinách spisovatelé besedovali s žáky na vodňanských základních školách. Odpoledne navštívili zámek Dub. Pro všechny zúčastněné byl společně strávený den nevšedním zážitkem. Povídali si o práci o svých knihách a vzpomínali.

Pozvání na letošní ročník přijali spisovatelé Otomar Dvořák, Markéta Harasimová, Hana Hosnedlová, Hynek Klimek, Luboš Koláček, Hana Marie Körnerová, Jitka Ludvíková,Jan Míka, František Niedl, Jaroslava Pixová, Vlastislav Toman, Pavel Toufar, František Tylšar nebo Františka Vrbenská.