Od 21.45 hodin v pátek i v sobotu  se zájemci mohou  přijít podívat na  komedii Babovřesky, která od své premiéry trhá divácké rekordy. Zřejmě se zařadí mezi nejnavštěvovanější filmy letošní letní sezony. Vloni k nejúspěšnějším titulům patřily snímky Doba ledová 4, Líbáš jako ďábel, Madagaskar 3, Muži v černém, Sněhurka a Lovec a Probudím se včera. Statistika ukazuje , že zájem je o nové nebo relativně nové filmy.

„V loňském roce se v letním kině promítaly snímky ještě  pouze na pětatřiceti milimetrových  kopiích. Tyto kopie jsou sice k sehnání a je jich dost, ale jsou na nich už   jen staré filmy, nové se prakticky již na těchto kopiích nevyrábí. Proto jsme letos učinili radikální rozhodnutí, a to, že  převezeme  na letní měsíce do letního kina digitální technologie z kina Portyč, aby diváci nepřišli o premiérové filmy," uvedla Iveta Hodoušová, hlavní dramaturgyně a vedoucí kin Centra kultury Písek.

Letní kino je tedy na letní měsíce zcela digitalizované a diváci uvidí spoustu premiérových titulů nebo i digitalizovaných starých snímků. „Promítat se bude ve 2D,  projekce 3D s brýlemi nejsou v letním kině možné," dodala Iveta Hodoušová.

Diváci se v letním kině mohou těšit například na filmy Osamělý jezdec, Rozkoš v oblacích  nebo Revival.