„Denně od 17 hodin je v provozu živý fotbálek. Na úterý 21. července připravujeme turnaj. Zájemci mohou utvořit šestičlenný tým a od 17 hodin si přijít zahrát fotbálek na živo. Startovné za tým je 120 korun," informoval Miroslav Pokorný, ředitel Divadla Pod čarou.

Už v sobotu 11. července se uskuteční tradiční Jam Session. Zájemci si mohou přijít zahrát a zazpívat s vlastní kytarou. Vstup na letní terasu je zdarma. Na Jam Session zájemci mohou přijít ještě v sobotu 1. srpna a v pátky 7. a 28. srpna.

Ve středu 15. července od 19 hodin také na letní terase bude pouštět Dan Hendrix Čížek hudbu k poslechu. Další Hendrixova hudební posluchárna se uskuteční ve středu 19. srpna. „I když ne vždy půjde o skladby, které vedou žebříčky hitparád, rozhodně stojí za to si je poslechnout," doplnil Miroslav Pokorný.

Hudba šedesátých až devadesátých let minulého století zazní v pořadu Černý desky jsou dost dobrý, který je v programu v sobotu 18. července a v pátky 7. a 28. srpna.

V pátek 24. července si na své přijdou příznivci Třetí sloky. Koncert této písecké folkové experimentující skupiny začne ve 20 hodin, vstupné je 60 korun, zdarma si koncert poslechnou držitelé klubové karty.

Na 14. srpna se na letní terase Podčáry připravuje akustický koncert INSPIRO unplugged. Začátek bude ve 20 hodin. V pátek 21. srpna vystoupí Špinaví Lůzři, kteří zahrají především vlastní autorské písně a písně šedesátých a sedmdesátých let.

Vyvrcholením prázdninového programu Divadla Pod čarou bude neckyáda – tradiční plavka netradičních plavidel po řece Otavě. Start je ve 13 hodin pod lávkou pro pěší, vstup zdarma.