Pestrá paleta jedenácti kapel se představí 5. května jako obvykle v lesním amfiteátru v Ražicích. Hlavními taháky akce s přijatelným vstupným budou letos do punku laděné skupiny E!E, Znouzectnost, Zakázaný ovoce a Pirates of the pubs.

Rockem proti rakovině.Zdroj: Deník / Redakce

Areál amfiteátru bude otevřený od 12 hodin, aby již v 13 hodin akci odstartovala nadupaná partička Zed Jones z Prahy na scéně ve stanu. Po nich budou následovat plzeňští Mordors gang se svým svižným rockabilly, kde nechybí kontrabas. Vystupující se budou opět střídat na dvou scénách. Na hlavním pódiu to jako první rozbalí budějovičtí Pirates of the pubs, jejichž energické vystoupení loni fanoušci ocenili divokým tancem a neutuchajícím aplausem. Piráty vystřídá první legenda, příbramští E!E, jejichž kytarista a písecký rodák Petr „Bakča“ Bakalerov rovněž rakovině podlehl, a tak se i jeho jméno v souvislosti s festivalem skloňuje ve vzpomínkách na velkého šoumena a punkera tělem i duší.

Rockem proti rakovině v Ražicích.
V Ražicích se už počtrnácté bojovalo rockem proti rakovině

Do Ražic dorazí i parta De Bill Heads známá vystupováním na akcích kapely Tři sestry. Ražice si oblíbila i kultovní plzeňská parta Znouzectnost, která se svým písničkářským punkem jistě nikoho nezklame. Podobně jako především mladší generací oblíbení Zakázaný ovoce s melodickým neopunkem. Domácí scénu z píseckého Divadla Pod čarou bude ve stanu zastupovat trojlístek skupin Naven, Inspiro a Trest smrti. Jako stroj šlapající formace Navenu, poetičtí rockeři Inspiro nebo nekompromisní punkeři z Trestu smrti vás určitě zaujmou. Zajímavým souborem bude skupina Stroy s fenomenálním bubeníkem Milošem Meierem.

Rockem proti rakovině v Ražicích.
Na boj proti rakovině se podařilo vybrat 21 673 korun

Setkání všech, co mají rádi různé odnože rockové muziky, bude mít opět benefiční přesah. Jak už název festivalu napovídá, výtěžek ze sbírky, která se v rámci rockového setkání koná, vždy putuje na pomoc lidem, kteří onemocněli touto zhoubnou chorobou. Festival je pak věnován památce Míry Málka, kytaristovi kapely Naven z Písku, který rakovině podlehl. Ti, co se rozhodnou jakokouliv částkou sbírku podpořit, si mohou vybírat z bohaté nabídky originálních festivalových kolíčků, nebo mohou sbírku podpořit zakoupením drobných předmětů – hrnků, triček apod. „Veškerý vybraný obnos pak bude putovat nadačnímu fondu Hrajeme o život, s nímž spolupracujeme už několik let,“ uvedl za pořadatele Miroslav Pokorný, ředitel Divadla Pod čarou a dramaturg festivalu. Za čtrnáct předchozích ročníků už rockeři mezi sebou vybrali více než 250 tisíc korun, které putovaly organizacím věnujícím se onkologickým pacientům.

Rockem proti rakovině.Zdroj: Deník / Redakce

Vstupné na festival bude velmi přiměřené. Základní přímo na pokladně akce bude 290 korun, v předprodeji 230 korun (on-line nebo v Divadle Pod čarou a Kulturním domě v Písku) a kdo si vyšlápne festivalovou trasu z Písku do Ražic a projde všemi kontrolními stanovišti v rámci Švejkovy 50, má vstup za pouhé dvě stovky. „Počasí je objednané, stanování v areálu amfiteátru možné, dobrého jídla i pití bude dost. Vlakové spojení z Tábora, od Plzně i od Budějovic je skvělé. Pobavte se u kvalitní muziky a podpořte zároveň i dobrou věc,“ zve Miroslav Pokorný.

Zbyněk Konvička