Program začne ve 13 hodin, od kdy bude hrát dechovka z Českých Budějovic Jihočeští rodáci. Ti se budou starat o hudební stránku celé odpoledne. Ve 13.30 hodin přivítá přítomné starosta obce. Ve 14.10 hodin nastoupí se svým představením dětská taneční skupina Zlatá lilie z Ražic a v 15 hodin bude slavnostně uveden do provozu posilovací stroj.

O čtyřicet minut později se návštěvníci seznámí s historií přírodního parketu, která sahá do roku 1963, kdy byl přírodní parket postaven. V 16.30 hodin zpestří odpoledne módní přehlídka oblečení z 60. a 70. let 20. století a půl hodiny na to se slavnostně zasadí pamětní strom.

V 18.30 hodin dostane slovo ražický hravý spolek, který si přichystal hru Na správné adrese. Celý den završí taneční zábava s Johny bandem, která začne ve 20.30 hodin.

V rámci doprovodného programu nebudou chybět výstava od historie do současnosti obce, promítání dokumentů, trampolína či projížďky kočárem. Vstupné na akci je sto korun a každý dostane ke své vstupence pamětní minci. ⋌