Ve dnech 17. až 20. srpna se uskuteční XXIII. ročník Mezinárodního folklorního festivalu. „Svou účast již potvrdilo šest souborů ze zahraničí. Konkrétně jsou to Yagya Srivastava z Indie, Saacbé Fuego Nuevo z Mexika, Hai la joc z Holandska, Bojmija z Makedonie Strečanne z Běloruska a nejblíže to k nám bude mít slovenská Jedl'ovina,“ informoval ředitel festivalu Josef Handrejch.

Z České republiky se kromě pořádajícího Písečanu ve městě nad Otavou představí Ondrejnica, lašský soubor písní a tanců ze Staré Vsi nad Ondřejnicí, jehož členové si letos připomínají čtyřicet let od svého vzniku. Dále přijede folklorní soubor Jizera z Liberce, Gaudeamus z Prahy a Libín-S z Prachatic.

Diváci se mohou těšit také na vystoupení dětských souborů. Tentokrát to budou Jizerka z Liberce, Soubor tanců a písní Rokytí z Rokycan, sdružení Dúbravěnka z Dubňan a chybět nebude ani domácí dětský folklorní soubor Písečánek s kapelou Parkánek.

Domácí i zahraniční soubory se představí v Palackého sadech. V sobotu 19. srpna se zájemci mohou podívat na Roztančenou ulici, kdy průvod souborů projde historickým centrem města. Se zahraničními soubory se Písek rozloučí v neděli 20. srpna na Městském ostrově. Festival, který podpořily město Písek a Jihočeský kraj, patří k největším letním kulturním akcím.