Mezinárodní přehlídka se uskuteční v Písku ve dnech 16. až 19. srpna, a jak se už stalo tradicí, nebudou chybět ani zahraniční účastníci.

Pořadatelem je místní folklorní soubor Písečan, držitel Ceny starostky města Písku za rok 2017. „Indie, Slovensko, Mexiko, Tchaj-wan, Polsko nebo Německo, to jsou jen některé ze zemí, jejichž folklorní soubory vystupovaly na mezinárodním festivalu v Písku,“ informoval ředitel festivalu Josef Handrejch.

Na festivalové programy se každoročně přijdou podívat na tři tisíce lidí. „Na pódiu i v ulicích města zpívají a tančí vystupující nejen ze světa, ale také ze všech koutů Česka. Diváci zde mohou zhlédnout různé kultury, folklorní tance, zvyky a umění,“ připomněla Daniela Kotalová z pořádajícího souboru.

Letošní program začne 16. srpna v Palackého sadech večerem zahraničních souborů, páteční odpoledne 17. srpna je věnováno dětskému folkornímu festivalu a večer bude věnován souborům z České republiky. V sobotu 18. srpna bude na programu hlavní festivalový pořad Písek tančí a zpívá nad Otavou. V neděli 19. srpna odpoledne se na Městském ostrově Písek rozloučí se zahraničními soubory.
Mezinárodní folklorní festival Písek založil MUDr. Milan Bečka. „Díky jeho nadšení, ale také díky zapálení čtyřiceti členů domácího souboru Písečan se akce zařadila mezi největší svého druhu v celé České republice.

Akce je podporována městem Písek, Jihočeským krajem a řadou sponzorů, bez kterých by nebylo možné festival pořádat.