PÍSEK:

Kino Portyč
20.00 Trainspotting
Art film. Drama.  Ve vyprávění hlavního hrdiny, asociálního mladíka Rentona, se odkrývá bizarní svět revolty proti současné konzumní společnosti. Renton a jeho skotští přátelé jsou totiž narkomané, jejichž jedinou starostí je sehnat další dávku. Jenže skutečný život smutné protagonisty semele a změní. Někteří nepřežijí, z jiných – jako například právě z Rentona – se stanou normální lidé. Epizodické vyprávění vytváří zvláštní mozaiku, z níž se velmi působivě vynořuje pochmurný obraz jedné ztracené generace. Snímek těží z tradic britského civilismu a dokumetárních filmů se sociální tématikou, ale zároveň je radikálně inovuje pomocí surrealistických hříček, černého humoru, dynamické kamery, střihu a charakterizace hlavních postav.

Kulturní dům
18.00 Mohendžodáro – tantra jóga
Seminář.

Naděje
15.00 Klub 13  – Promítání filmu s drogovou tématikou

Fokus
12.00 Arteterapeutické tvoření

Diakonie ČCE
10.00 Cvičení pro dobrou kondici i náladu

Divadelní klub u Kapličky
17.00 Prácheňská akademie v Písku – Podvečery u Kapličky
Poetický večer k životnímu jubileu píseckého básníka Richarda Uhra, člena jihohočeského klubu Obce spisovatelů.
Recitovat budou Ondřej  Kolář a Vratislav Měchura. o hudební  doprovod se postará skupina  Fautores Flautae ve složení Václav Holub, Pavla Holubová a Martin Klídek

Sladovna
Malá galerie
17.00 Vernisáž výstavy Lukáš Urbánek – Doktor Racek v Písku
Výstava Doktor Racek v Písku představí ilustrace ze sedmi poměrně rozdílných knih, kterými jsou Doktor Racek I a II, Babočky, P jako pivo, Strašidelný chrám v horách, Robinson a Komiksová etiketa, nového CD Kašpárka v rohlíku a mnoho dalšího.  Autorské knihy Lukáše Urbánka Doktor Racek jede na prázdniny a Doktor Racek na horách, na kterých spolupracoval s Miladou Rezkovou a  Jakubem Kašem a vydané  nakladatelstvím Labyrint byly oceněny Zlatou stuhou a nominací na cenu Czech Grand desing.
Kniha Babočky se stala druhou nejkrásnější knihou v roce 2010. Komiks  Adamův deník získal  první místo v soutěži Nejkrásnější kniha roku 2007.

VRÁŽ:

Lázně Hotel Vráž
zámecká kaple
19.30 Fautores Flautae
Flétnový soubor pod vedením Václava Holuba

MILEVSKO:

Kino Bios „eM"
20.00 Líbáš jako ďábel
Komedie. Dva roky po  Líbáš jako Bůh přichází autorka a režisérka Marie Poledňáková s volným pokračováním. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří.