Z Českých Budějovic se program Jihočeského divadla přesouvá na točnu do Českého Krumlova.

Další, již 61. sezonu Otáčivého hlediště zahájí muzikál Divotvorný hrnec, který se vrací do Českého Krumlova poprvé od roku 2014. Diváci se mohou po dvou letech také těšit na dvojroli Petra Rychlého v činohře Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em).

Návštěvníky letos čeká 99 letních večerů pod širým nebem a celkem osm inscenací, z nichž dvě budou premiérové.

Baletní příběh na špičkách z letošního roku Šípková Růženka v choreografii a režii Jaroslava Slavického, která patří do zlatého fondu klasického baletního odkazu 19. století, se na Otáčivé hlediště stěhuje i s tanečníky z Taneční konzervatoře hl. m. Prahy a s Bohemia Baletem. „Krumlov je úžasný, ale musíme to v podstatě celé předělat,“ smál se Jaroslav Slavický ještě před uvedením baletu pod střechou.

Opera Turandot, příběh princezny, která dává svým nápadníkům hádanky a nechává je setnout, když neuhodnou, bude poprvé uvedena v hudebním nastudování Maria De Rose a v režii Tomáše Pilaře 2. srpna. Kromě hudebního zážitku si diváci vychutnají i vizuální podívanou. Nad prostorem se totiž budou vznášet balóny.

Sehnat lístky na některá představení už nelze. Vyprodané jsou, jak potvrdil ředitel divadla Lukáš Průdek, tituly Dracula, Dekameron, Rusalka a Ženy Jindřicha VIII. „Máme volné vstupenky na některá operní a baletní představení,“ uvádí Lukáš Průdek a láká: „Zbývá nám v tuto chvíli ještě dostatečné množství vstupenek na rodinné představení Malého divadla Ztracený svět. Diváci s dětmi čekají na poslední chvíli.“ To hrají po celé léto.

PROGRAM TOČNY
5. 6. – 15. 6. Divotvorný hrnec (muzikál)
18. 6. – 6. 7. – Dracula (činohra)
19. 6. – 8. 9. – Ztracený svět (Malé divadlo)
10. 7. – 20. 7. – Dekameron (činohra)
24. 7. – 28. 7. – Šípková Růženka (balet)
2. 8. – 10. 8. – Turandot (opera)
13. 8. – 17. 8. – Rusalka (opera)
20. 8. – 1. 9. – Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) (činohra)