Výstavou obrazů a keramiky se do Prácheňského muzea po 41 letech vrátila Eva Jandejsková. „V jejích obrazech především v různých odstínech hnědé barvy jsou romantika i příběhy,“ uvedl při zahájení výtvarník Jan Brabenec, který s malířkou na první výstavě v Písku rovněž vystavoval.

Eva Jandejsková hledá krásu kolem sebe, snaží se ji ztvárnit a rozmnožit. “Krása je pojem ducha a jako taková má možnost pozitivně ovlivňovat myšlení člověka,“ říká výtvarnice.

Rodačka z Prahy se zpočátku věnovala keramice. Proslavila se hlavně svými vázami a svícny. Její keramická díla vynikají barevností a nápaditým spojením funkčnosti a fantazie.

Od začátku devadesátých let minulého století rozšířila svůj zájem také na malířství. Její tématické spektrum je velmi široké, od přírodních, pohádkovýcha hudebních motivů, přes antiku a biblická podobenství až po mystickou symboliku.

Eva Jandejsková má za sebou na sedm desítek výstav nejen v Česku, ale i v zahraničí, například v Německu, Francii, Rakousku, Holandsku nebo Itálii.