Prostory klubu Vykulená sova na Třídě Národní svobody se ve středu odpoledne zaplnily lidmi, kteří si oblíbili fotografie Pavla Komase. Ti starší u nich vzpomínali na Písek před několika desítkami let, mladí často objevovali, jaké domy stály na místě dnešního obchodního domu Luna, budovy jednoho z bankovních domů nebo zdravotnické školy.

Výstava má název To všechno odnes čas. Když Pavel Komas dostal nabídku vystavovat ve Vykulené sově, váhal, zda zařadit novější fotografie, nebo snímky Písku z dřívějších dob. Nakonec se rozhodl pro druhou variantu a udělal dobře, protože do krásných historických prostor klubu se hodí právě historické fotografie.

Pro výstavu si vypůjčil název jedné z písniček Waldemara Matušky. „Jsou to výstižná slova, protože mnohé už odnesl čas a něco ještě odnese. Z mapy Písku zmizely některé domy, změnily se celé ulice, vyrostly nové parky. Tak to prostě je," myslí si Pavel Komas.
Fotografie připomínají například starou Portyč z doby, kdy tady ještě nestálo sídliště, mimo jiné je na nich dům U Křížku a vidět je také komín již neexistující fezovky. Jde svým způsobem o dokumenty doby, které zaznamenávají demolice starých domů v centru Písku a jeho okolí a v ulicích po obou březích řeky Otavy.

Pavel Komas fotografuje od dětství. „V deseti letech jsem dostal bakelitový aparát a pokoušel jsem se zachytit věci kolem sebe. Až po více pokusech se mi podařilo dosáhnout přibližně toho, co jsem chtěl zachytit," zavzpomínal Pavel Komas.

Fotografie starého Písku vystavuje již potřetí a tvrdí, že už je to naposledy. Jeho snímky však zajímají veřejnost natolik, že je možná ještě jednou vyndá ze svého bohatého archivu.

Pavel Komas je členem občanského sdružení Prácheňská umělecká beseda, se kterou také vystavuje, a to nejen v Písku, ale také například v Protivíně nebo Vodňanech. Dříve se zúčastnil výstav se Skupinou 2náct.