Kulturní akce ve vnitřních prostorách nyní může navštívit maximálně 500 osob, do sálu může nanejvýše polovina kapacity. Jak informoval výkonný ředitel CineStar Jan Bradáč, situace je stále velmi skličující a jednoduchá. "My za současných podmínek stanovených vládou a ministerstvem zdravotnictví neotevřeme," uvedl za oblíbené kinosály v krajské metropoli. Dle jeho slov nezahájí provoz dříve než 14. června letošního roku.

On pondělí je zvýšena kapacita i pro akce ve venkovním prostředí ze 700 na 1000 lidí. I v tomto případě musí být naplněna maximálně poloviční kapacita prostoru. Velká část divadel a dalších provozovatelů kulturních zařízení se kvůli podmínkám rozhodla raději s představeními a projekcí uvnitř počkat do příštího měsíce.

Písecké kino Portyč se chystá na první letošní návštěvníky.
Písečtí budou moci vyrazit za kulturou, v pátek si užijí kino i koncert

Účastníci jsou povinni dokládat prohlášení či potvrzení o tom, že nejsou covidpozitivní, či že jsou více jak tři týdny očkování nebo onemocnění koronavirem prodělali. Antigenní negativní test nesmí být starší 72 hodin. Vnitřní i venkovní akce se smí zúčastnit jen sedící diváci s ochranou úst a nosu ve formě respirátoru či nanoroušky.