HEŘMAŇ
Pátý ročník fotbalového turnaje s názvem Memoriál Fandy Nováka pořádá v sobotu 7. července Sbor dobrovolných hasičů Heřmaň. Domácí i přespolní fotbalová družstva se utkají na místním hřišti, organizátoři slibují skvělou podívanou a výbornou zábavu. Zápis týmů začíná v devět hodin ráno. O hudební doprovod během akce se postará již tradičně DJ Šaman, občerstvení na místě je zajištěno.

JEHNĚDNO
Jedenáctý ročník dechovkového festivalu pořádá Sbor dobrovolných hasičů Jehnědno v sobotu 7. července. V deset hodin započne třešňový jarmark, zahájení samotného dechovkového festivalu je naplánováno na pravé poledne. K poslechu a tanci zahrají kapely Doubravanka, Boršičanka, Podhoranka a Muzikanti z Jižních Čech. Akce se koná na návsi obce.

PÍSEK
Už podruhé v řadě zavítá do prostor restaurace Papírák pod Hradišťským vrchem kapela Braincoats, tentokrát během svého turné Dinner time tour 2018. Čtyřčlenná punk-rock'n'rollová skupina původem z města Uddevalla ve Švédsku představí svou melodickou tvorbu v pátek 6 července od 20 hodin.

V souvislosti s 31. ročníkem Mezinárodních letních kurzů profesora Otakara Ševčíka pro mladé houslisty se koncertní síň Trojice rozeznívá hudbou klasiků v podání nejznámějších českých umělců současnosti. Nejinak tomu bude v neděli 8. července od 19 hodin. Svůj klavírní recitál přednese český hudebník Miroslav Sekera, na programu budou skladby od autorů zvučných jmen jako Scarlatti, Janáček, Beethoven, Smetana nebo Debussy.

ČÍŽOVÁ
Obec Čížová zve děti i dospělé na 6. ročník tradičního nohejbalového turnaje o pohár starosty. Akce se koná ve sportovním areálu obce v sobotu 7. července od 9 hodin. Ve 14 hodin odpoledne započnou oslavy dětského dne. Pro malé i větší návštěvníky připravili pořadatelé soutěže, hry i občerstvení

MIROTICE
V pátek 6. a v sobotu 7. července se uskuteční už 24. slavnosti města Mirotic – Alšovy dny. V pátek budou na programu od 19 hodin kapely 5P Luboše Pospíšila, Uširváč a Frajara putika. Sobotní program nabídne výběr pro celou rodinu. Ve 13.30 hodin tu vystoupí děti z místní základní školy, ve 14 hodin se návštěvníkům představí originální a vtipné Divadlo Buřt s Buřt pohádkami a Divadlo Krapet uvede Zimní příběhy včelích medvídků. V 17 hodin tu vystoupí oblíbený Pokáč, pak bude následovat Show Radka Daniela Pokorného, The Tap Tap, O5 a Radeček, Ting a Tlustá Berta. Noční program uzavře ohňová show. V doprovodném programu bude prohlídka Památníku Mikoláše Alše a Matěje Kopeckého, sobotní volejbalový turnaj, malířská dílna Andreje Rádyho Alšovy Mirotice, umění sebeobrany mistra Františka Javůrka, zdravice malíře J. M. Vojny, pravnuka Mikoláše Alše a další výtvarné dílny.

MILEVSKO
Hudba, šerm a tance z časů renesance je název nočního představení, které chystá Milevské muzeum na neděli 8. července. Akce se uskuteční na II. nádvoří kláštera v Milevsku a nabídne hudební skladby starých mistrů spolu s ukázkami renesančních tanců a dobového šermu v italském, německém a anglickém stylu. Součástí programu je i komentovaná přehlídka renesanční módy.

Milevský klášter připravil pro návštěvníky novinku, a to večerní prohlídku kláštera. Uskuteční se 6. července od 21 a 22 hodin. Je vhodné se dopředu v klášteře telefonicky (na čísle 736 209 344) nebo e-mailem (prohlidky@klastermilevsko.cz) objednat.