BERNARTICE
Oddíl moderní gymnastiky TJ Sokol Bernartice pořádá v neděli 24. června v tělocvičně místní základní školy 3. ročník závodu v moderní gymnastice Dětský sen.

BERNARTICE a JESTŘEBICE
Den otevřených dveří na farmách ZD v Bernarticích a v Jestřebicích se uskuteční v sobotu 23. června od 8 do 12 hodin. Komentovaná prohlídka bude v areálu v Bernarticích od 8 do 9.45 hodin a v areálu v Jestřebicích od 10 do 12 hodin.

ORLÍK NAD VLTAVOU
Setkání s příslušníky Policie ČR a zaměstnanci Státní plavební správy včetně praktické ukázky a způsobu plavby motorových člunů a povolené plavby vodních skútrů se uskuteční v sobotu od 14 hodin v Orlíku nad Vltavou před uzavřenou vodní plochou u přístaviště osobní dopravy.

POHOŘÍ
Muzeum Mirovicka v Pohoří u Mišovic otevře v sobotu v 10 hodin další tři sekce věnované školství, řemeslům a lidové tvořivosti a dobrovolným hasičům na Mirovicku. Návštěvníci si budou moci zároveň prohlédnout stávající expozice věnované přírodě a nerostnému bohatství, regionálnímu historikovi Janu Tomanovi a historii Mirovicka a Farnostem Mirovické a Pohořské.

BRANICE
120. výročí založení sboru budou v sobotu slavit dobrovolní hasiči v Branicích. Oslava začne ve 13 hodin u kapličky vedle školky. Na programu bude uctění památky zemřelých občanů a předání vyznamenání členům SDH.
Další program se uskuteční v areálu TJ Sokol Branice, kde bude slavnostně otevřeno víceúčelové hřiště a křest nové knihy Branice v obraze. Dále budou k vidění ukázky staré techniky, dovednosti mladých hasičů, Policie ČR a HZS Milevsko. Odpoledne bude hrát Doubravanka a večer skupina Toro Band.

OLEŠNÁ
Letní den pro děti a pouťové posezení se uskuteční v sobotu Na Skalici od 15 hodin. Zábavný maškarní program pro děti je na téma Cirkus. V 17 hodin začne ukázka výcviku psů a v 18 hodin bude posezení s živou hudbou.

PÍSEK, ZÁHOŘÍ, KLUKY
V pořadí 7. cyklopouť nejen pro rodiče s dětmi ke svatému Jánu do Chřešťovic se uskuteční v neděli. Odjezd z Písku od Klášterního kostela je ve 13 hodin, ze Záhoří od fary ve 14 hodin a z Kluk od školy ve 14 hodin. Na programu budou hry a soutěže, ale také modlitba za rodiny.

VLASTEC
V sobotu se bude konat ve Vlastci na novém multifunkčním hřišti přátelské utkání v malé kopané Výběru z Vlastce a Výběru z Masny Písek. Začíná se v 17 hodin.

SKÁLY
Dětský den s fotbálkem se koná v neděli od 14 hodin ve Skalách na fotbalovém hřišti. Připravené budou kromě fotbálku také soutěže nebo dětská tombola.

PUTIM
Kulturní komise obce Putim společně se Sdružením přátel Putimi pořádají v sobotu na mlýnském náhonu neckyádu. Sraz plavidel je v 15 hodin. Start je o půl hodiny později u lávky u Horníků, cíl na plácku před kamenným mostem. Po dojetí účastníků bude akce v 18 hodin pokračovat Na Špici mezi mosty, kde se uskuteční posezeníu svatojánského ohně. Zazpívá putimský pěvecký sbor a účastníci si připomenu legendu i magii Svatojánské noci.

DOBEV
Oslavy 700. výročí obce Dobev a sraz rodáků začnou v sobotu v 15 hodin. Na programu jsou proslov starostky obce, odhalení pamětní desky k 700. výročí obce Stará Dobev, výstava fotografií a dokumentů, prohlídka kostela sv. Brixí, vystoupení skupiny historického šermu a posezení.