SEPEKOV
MO ČRS Sepekov pořádá v neděli 17. června na rybníku Dvorčice pro děti od šesti do patnácti let rybářské závody. Zúčastnit se jich mohou i nečlenové místní organizace Sepekov.
Děti mladší šesti let mohou rybařit mimo soutěž pod dozorem rodičů nebo jiných dospělých. Prezence je od 7 hodin. Závody budou od 7.15 do 11.30 hodin. Zakončenía předání cen bude v 11.45 hodin. Občerstvení pro účastníky je zajištěno.

LÍŠNICE
V sobotu 16. června se bude konat oslava 120. výročí založení SDH Líšnice a slavnostní vysvěcení hasičské zbrojnice. Sraz účastníků je ve 12 hodin u hasičské zbrojnice, která bude ve 13 hodin slavnostně vysvěcená. Ve 13.30 hodin odtud vyjde průvod na hřiště. Tam bude ve 14 hodin slavnostní zahájení s předáním ocenění a vyznamenání hasičům. Chybět nebude ani ukázka hasičské techniky.
K poslechu bude vyhrávat kapela Kovačka. V 17 hodin bude oslava pokračovat v místním pohostinství s kapelou Tichá pohoda.

OSTROVEC
Island – země u polárního kruhu je název posledního předprázdninového povídání s promítáním v ostrovecké knihovně v budově obecního úřadu. Uskuteční se v sobotu 16. června od 17 hodin.

CHŘEŠŤOVICE
SDH Chřešťovice pořádá v sobotu 16. června od 19.30 hodin noční soutěž v požárním útoku mužů, žen a dětí o pohár starosty SDH Chřešťovice a 3. kolo 8. ročníku Vltavského poháru. Soutěžit se bude na louce za Cheníčků v Chřešťovicích.
K poslechu bude hrát Johny Band. Připravené je i občerstvení.

PROBULOV
Obec Probulov a Spolek rozvoje Probulova pořádá v sobotu 16. června od 18 hodin v hostinci Jana Němce v Probulově přednášku spisovatele a ředitele Milevského muzea Vladimíra Šindeláře na téma Třicetiletá válka v jižních Čechách.

ZVÍKOVSKÉ PODHRADÍ
Autorské čtení při příležitosti vydání již páté knihy písecké autorky Šárky Uhrové se koná v pátek 15. června od 17 hodin v Hotelu Zvíkov. Příznivci jejích knih se mohou těšit na novinku s názvem Anaira – Cena za svobodu.
Hosty večera budou kytaristka Karolína Vobořilová, hráč na hang drum Václav Braun, Diana Klimentová a Jan Junga.

BOŠOVICE
Sbor dobrovolných hasičů Bošovice a Obecní úřad Čížová pořádají v pátek 15. června od 19 hodin tradiční návesní slavnost Na bošovickém rynku. Vystoupí děti z MŠ a ZŠ, zahraje a zazpívá skupina AL&RM. Vstupné je dobrovolné.

OLDŘICHOV
Dobrovolní hasiči v Oldřichově pořádají v sobotu 16. června od 17 hodin soutěž v požárním sportu Memoriál Josefa Bláhy.