HREJKOVICE
V sobotu 9. června od 14 hodin pořádá obec na hřišti u rybníka v Hrejkovicích oslavu Dne dětí.

KOVÁŘOV
Dětský den pořádá obec společně s dobrovolnými hasiči v sobotu od 14 hodin na kovářovské návsi. Připraveny jsou hry, čtyřkolka, kriket, lukostřelba, střelba ze vzduchovky, rybolov a další. Budou tu také skákací hrady, malování na obličej, ukázky hasičské techniky, obecní policie s ukázkou techniky a střelby ze samopalu, cukrová vata a chybět nebude ani opékaní špekáčků.

ČÍŽOVÁ
Zahrádkáři Čížová pořádají soutěž v kosení trávy Čížovský sekáč. IV. ročník se koná v neděli 10. června od 9 hodin na louce ve Zlivicích.

DOBEV
SDH Dobev pořádá v sobotu Nohejbálek 2018. Sportovní klání tříčlenných družstev začne ve 13 hodin na hřišti.

PASEKY
Tradiční akce Přes Písecké hory na kole a pěšky se koná tuto sobotu. Začátek je v 9.30 hodin u pohostinství Na vyhlídce v Pasekách. Občerstvení po cestě a v cíli bude zajištěno. Na výběr jsou tři trasy – nejkratší šestikilometrová a nejdelší cyklotrasa v délce 45 kilometrů.

BERNARTICE
Městys Bernartice pořádá v neděli od 9.10 hodin 19. ročník Memoriálu škpt. parašutisty Rudolfa Hrubce, nositele Řádu Bílého lva I. stupně in memoriam z roku 2007 – Turnaj v bleskovém šachu. Zároveň se jedná o KP mládeže v bleskovém šachu. Turnaj se bude konat v sokolovně v Bernarticích.

SEPEKOV
Český svaz žen Sepekov pořádá v sobotu od 14 hodin v parku u kostela v Sepekově staročeskou pouť s ukázkami starých i novodobějších řemesel, dílničkami pro děti a nebudou chybět ani koláče a cukrovinky. V rámci akce proběhne soutěž o nejchutnější pouťový koláč.