TÁLÍN
Cykloturistický výlet chystá obec na sobotu 26. srpna. Sraz účastníků je v 9.10 hodin u autobusové zastávky v Tálíně. O čtvrt hodiny později se odjede cyklobusem do Zvíkovského Podhradí, odkud zamíří cyklisté na kole zpět do Tálína.

PUTIM
V sobotu se uskuteční Putimské Švejkovy slavnosti a Cimburovo sečení LP. 2017. Program zahájí v 9 hodin Selská jízda, poté se položí věnec na hrob Jana Cimbury. V průběhu dopoledne bude na návsi hrát kapela Nektarka, která se pak znovu dostane ke slovu ve 14 hodin. O dvě hodiny později bude připravené divadelní představení pro děti Sindibád v podání Divadla Studna a od 17 hodin bude hrát kapela Country band pod vedením Martina Frinty.
Pod hrází Podkostelního rybníka začne v 10 hodin společné sečení sekáčů a čtverylka Selské jízdy.
V zasedací místnosti obecního úřadu připravilo Sdružení přátel Putimi výstavu nazvanou Z truhly našich prababiček a od 14 hodin také besedu věnovanou Janu Cimburovi u příležitosti 200. výročí jeho narození.

KŘENOVICE
V galerii Pod přístřeškem hospody v Křenovicích připravila JEH Light Art další ze série Léto s fotografií Křenovice IV.
V sobotu v 10 hodin začíná vernisáž výstavy fotografií Jaroslava Joe Hübla nazvané Dialogy. Výstava bude otevřená
v sobotu a v neděli od 9.30 do 17 hodin.

ČÍŽOVÁ
Pohádkový Jakub a loučení s prázdninami je na programu v Čížové v neděli. Začátek je ve 14 hodin na vyhlídce u kostela sv. Jakuba. Cíl je u Špejcharu, kde na děti budou v 16.30 hodin čekat Písečtí loutkáři.

OSLOV
Myslivecký spolek Zvíkov-Soutok zve všechny své členy, ale i zájemce na slavnostní požehnání kříže sv. Huberta, které se uskuteční v sobotu od 14 hodin v lokalitě Lísek (Žižnov). Akce se koná u příležitosti uctění památky bývalých členů MS Zvíkov. Ve 13.45 hodin bude svoz od Obecního úřadu v Oslově. Organizátoři se těší na shledání myslivců a pozůstalých rodinných příslušníků. Po skončení obřadu se v Pohostinství ve Vlastci uskuteční společné posezení spojené s občerstvením.

BOROVANY
V sobotu se v Borovanech se od 20 hodin koná Benátská noc před místní hospodou. Na rybníku bude plavba osvětlených lodí a chybět nebude ani ohňostroj. K poslechu a tanci zahraje country kapela Hastrmani.

VLASTEC
Dětský den bude v sobotu od 13 hodin na hřišti Na Hlinávkách ve Vlastci. Na programu budou různé soutěže a opékání špekáčků. Za nepříznivého počasí bude v hospodě.