RAŽICE
V sobotu 3. června se koná 33. ročník festivalu folk, countrya trampské hudby Ražický pražec. Začíná od 13 hodin v přírodním amfiteátru v Ražicích.

SEMICE
Slavnosti piva jsou součástí pouťového programu v Semicích. V sobotu je v 16 hodin zahájí písečtí ZIPáci, potom předvedou volnočasové aktivity semické děti. V 17 hodin před zahájením pivních soutěží vystoupí AC SOLE. Večer zahraje českobudějovická kapela The Slackers.
V neděli předvedou ukázky hasiči a letečtí modeláři a zahraje Písecká čtyřka.

TÁLÍN
Zábavné odpoledne při příležitosti dne dětí připravují na sobotu v Tálíně. Olympiáda naruby se koná od 15 hodin na návsi.

KESTŘANY
V pátek se v restauraci v Kestřanech koná seniorské posezení. Začátek je v 17 hodin a zahraje Malá muzika Nauše Pepíka.

SKÁLY
Letní olympiáda se koná v pátek a v sobotu ve Skalách. Zájemci přespí na střelnici a v sobotu na ně čeká řada sportovních her.

HEŘMAŇ
V sobotu v 16.30 hodin přijede do Heřmaně konvoj 240 MILES TO FREEDOM. Ukončí tady třídenní konvoj a předvede historické vozy v prostorách před kulturním domem.

ZÁHOŘÍ
V parku v Dolním Záhoří začíná v sobotu od 15 hodin Dětský den. Děti budou soutěžit o dukáty, za které si mohou koupit různé odměny na závěr si zaskotačí v pěně.

ČIMELICE
Na nádvoří zámku uvede v neděli od 18 hodin Divadelní spolek Prácheňská scéna pohádku O ševci Ondrovi a komtesce Julince.

HREJKOVICE
Dětský den se bude slavit na hřišti u Hrejkovic v neděli od 13.30 hodin. Organizátoři dětem vzkazují, aby si sebou vzaly jízdní kolo a helmu.