SEPEKOV

Český svaz žen v Sepekově připravil na čtvrtek 6. dubna od 17 hodin velikonoční aranžování s Dagmar Kolindrovou. Tvořit se bude v zasedací místnosti úřadu městyse. Dekorace tu budou i na prodej.

BOROVANY

Velikonoční věnce budou vyrábět v sobotu od 16 hodin v borovanské hospodě. Zájemci si mají přinést asi 35 vyfouknutých vajec a tavné pistole. Přízdoby všichni dostanou na místě.

BERNARTICE

V přísálí bernartické sokolovny se bude konat v sobotu od 20 hodin tradiční Jarní Bernfest. Zahrají na něm Patheroye Roye, Žlutý Fijalky a Beelee Beat z Deellee.

BRANICE

V sobotu ve 14 hodin rozezní sál kulturního domu tradiční akce Branické heligonky.

STEHLOVICE

Ve čtvrtek začíná v místním hostinci v 18 hodin přednáška na téma Historický zločin na jihu Čech.

OSTROVEC

Další cestopisné povídání s promítáním se koná v knihovně v sobotu od 18 hodin. Tentokrát je na téma Uganda Tanzánie.

VARVAŽOV

Dětský karneval začne v sobotu v 15 hodin v restauraci U Hastrmana.

ZLIVICE U ČÍŽOVÉ

Dvanáctý ročník Běhochodu se uskuteční tuto sobotu u rybníka Čekal ve Zlivicích. Závod a setkání psů a jejich přátel začíná ve 13.30 hodin, nicméně účastníci závodu se musí hlásit v době od 11.30 do 13 hodin.

SKÁLY

Jarní tvořivá dílna pro dospělé se koná v sobotu od 13 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Vyrábět se budou velikonoční dekorace.

HEŘMAŇ

V místním kulturním domě se v sobotu koná pyžamový ples. Začátek je ve 20 hodin a nebude chybět aprílová tombola.

RAŽICE

Sbor dobrovolných hasičů chystá na sobotu hráčské odpoledne. Na programu budou šťastná kostka, turnaj v prší a jihočeský znalec. Akce začíná ve 13 hodin.

ZÁHOŘÍ

Jarní setkání spojené s výrobou velikonočních věnečků připravila místní skupina Českého červeného kříže v Záhoří. Uskuteční se v pátek od 17 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Zájemci si s sebou přinesou korpus věnečku, nůžky a tužku.

VLASTEC

Předvelikonoční posezení pořádá v sobotu obecní úřad v místním hostinci. Začíná v 15 hodin a kdo bude chtít, může si tu vytvořit velikonoční dekorace a také načerpat inspiraci.