RAŽICE 
Prácheňské muzeum Písek připravilo na neděli v rámci Světového festivalu ptactva akci u stohektarového rybníka Řežabinec nedaleko vlakového nádraží Ražice. Od 9 do 13 hodin zde zájemci mohou pozorovat kachny, rákosníky a další opeřence na hladině rybníka. Řežabinec je totiž každoročně tradiční migrační zastávkou ptáků, kde si doplňují tukové zásoby před další cestou na jih. 

ZÁHOŘÍ
Milovníci zvířat a zejména děti si o víkendu určitě přijdou na své v Záhoří. Jednou z akcí tradičního michaelského posvícení je výstava králíků, holubů, drůbeže a okrasného ptactva. Pořádá ji v sobotu a v neděli základní organizace Českého svazu chovatelů v chovatelském areálu v Záhoří. Návštěvníci uvidí například králíky o hmotnosti od jednoho do více než sedmi kilogramů, nosnou i okrasnou hrabavou drůbež, husy, kachny a perličky.
Za zhlédnutí budou zde určitě stát i okrasní a užitkoví holubi a zejména exotické ptactvo jihoamerického a australského původu. Přihlášeno je více než 600 exponátů různých druhů plemen, barev a kresebných rázů. „U každého bude vystaven oceňovací lístek. Kvalitu vystavených zvířat ohodnotí delegovaní čeští i zahraniční posuzovatelé. Na výstavě bude možné některé z vystavených zvířat zakoupit," připomněl Josef Jambura, předseda záhořské organizace ČSCH.

HREJKOVICE

Obec Hrejkovice ve spolupráci se ZD Hrejkovice pořádá pro své obyvatele podzimní setkání důchodců. Uskuteční se v neděli od 15 hodin v sále kulturního domu. Své umění na hudební nástroje předvedou místní děti a poté zahraje dechová hudba pod vedením pana Pšeničky.

CHRÁST U KOVÁŘOVA
Sbor dobrovolných hasičů Chrást chystá na sobotu od 15 hodin oslavu posvícení. Bude se konat mše u kapličky a poté bude následovat malé pohoštění a přátelské posezení.

KOVÁŘOV
Obec Kovářov pořádá v sobotu od 14 hodin tradiční drakiádu na Lipníku v Kovářově. Program nabídne pouštění draků, opékání vuřtů i soutěž o nejhezčího draka a o nejhezčí obrázek. Připraveny budou sladké odměny. V případě deštivého počasí se akce ruší.

SLABČICE
V sobotu se na louce pod hřbitovem koná Fichtl cup 2016. Ve 12 hodin začíná závod dětí, o půl hodiny později dámský pohár, ve 13 hodin hlavní závod a od 14 hodin hlavní závod speciál. Následovat bude závod 50 plus a tandemy. V 17 hodin se předpokládá vyhlášení výsledků. Večer je v kulturním domě ve Slabčicích taneční zábava se skupinou Pradoxy.

PUTIM
Zájemci o renesanční hudbu mají příležitost slyšet ji 
v gotické síni putimské fary. Koncert se uskuteční 
v neděli od 16 hodin
a pořadatelem je Sdružení přátel Putimi.

VRÁŽ
V sobotu startuje v 10 hodin ve Staré Vráži U Kaštanu Cerhonický cyklopuchejř III. Příznivci turistiky a cykloturistiky se mohou těšit na občerstvení v Hospodě U Furianta.

KLUKY
V sobotu se bude konat v Klukách od 17 hodin v hospodě U Hejska tradiční setkání seniorů. V programu vystoupí žáci místní školy, manželé Hamanaka představí život a kulturu v Japonsku a o hudební doprovod se postarají harmonikáři Míťa Zach a Vašek Parýzek.

MYSLÍN
Rybáři si zazávodí v sobotu v Myslíně. V 6 hodin začíná prezence účastníků, chytání ryb bude od 7 do 14 hodin, s přestávkou od 10 do 11 hodin. Vyhlášení výsledků bude ve 14.30 hodin. Počet míst je omezený na 45.

ZÁHOŘÍ
V sobotu a v neděli se v obci koná tradiční posvícení. V pátek od 20 hodin je na programu zábava
v zasedací místnosti AGRO družstva. Zahraje Elizabeth.