BERNARTICE

udebně-literární uskupení HAMAVE ze Soběslavi ve spolupráci s Římskokatolickou farností Bernartice a městysem Bernartice srdečně zvou na podzimní koncert do kostela sv. Martina. Uskuteční se v sobotu od 18 hodin a zazní na něm skladby Antonína Dvořáka. Účinkují: Hana Žvachtová (soprán), Radek Žalud (baryton), Martina Pechová (klavír) a Věra Hanzalová (mluvené slovo).

KŘENOVICE
Lesní divadlo v Křenovicích nabízí v sobotu od 18 hodin pohádku Hrátky s čertem, se kterou se tu představí bechyňský divadelní spolek Lužnice. Pokud bude špatné počasí, akce se přesouvá pod krytý letní parket.

ŠTĚTICE
Stáje Štětice chystají na sobotu od 14 hodin westernové odpoledne. Během programu zahraje country kapela Hastrmani.

SKÁLY
Hasičská soutěž O pohár starostky obce se bude konat v sobotu ve Skalách. Začátek je ve 13 hodin na místním fotbalovém hřišti.

TÁLÍN
V pátek se budou v Tálíně loučit s létem. Akce nejen pro děti se uskuteční od 18.30 hodin na návsi. Budou se opékat špekáčky a půjde lampiónový průvod.
V sobotu se pak v obci bude konat harmonika show. Od 13 hodin v Tálínské hospodě zahraje heligonkář Jeník Komenda.

CHŘEŠŤOVICE
Divadelní spolek Brepta pořádá hudebně recitační pásmo k 700. výročí narození Karla IV. nazvané Karel IV. Otec vlasti. Zahraje vokálně instrumentální soubor dobových nástrojů Chairé Příbram, a to v sobotu od 17 hodin v kostele sv. Jana křtitele v Chřešťovicích.

DRHOVLE
Cyklovýlet pro celou rodinu pořádá v sobotu obec Drhovle. Start je v 10 hodin v pohostinství Na Skalce v Paměticích, prezence začíná o hodinu dříve. Trasy měří 10, 27 a 32 kilometrů. Během výletu je možné zhlédnout zámeckou slavnost v domově důchodců Světlo.

SEPEKOV
V Sepekově se koná mariánská pouť. V kostele nebudou chybět mše svaté – ta „hlavní" je v neděli od 10.30 hodin, náměstí jako tradičně zaplní lunaparky a na farské zahradě se bude konat chovatelská výstava místního svazu chovatelů. Otevřena bude v sobotu od 14 do 18 hodin a v neděli od 8 do 16 hodin.

ČÍŽOVÁ
Obec Čížová pořádá v sobotu jako součást návesní slavnosti koncert skupiny JH Band. Začátek je v 17 hodin na hřišti v Čížové.